Aquest article va ser publicat fa més d'un any. La informació que hi apareix fa referència a la data de publicació.

Foto: Joan Arqués / Directa

El setmanari Directa ha denunciat que agents antiavalots dels Mossos d’Esquadra van esborrar les imatges de la càmera a Robert Bonet, un dels seus fotògrafs. Els fets van succeir el 6 d’abril, durant el transcurs d’un desplegament de la Brigada Mòbil (Brimo) al barri de la Sagrada Família durant la celebració d’una concentració contra l’avortament.

Bonet ha explicat a Mèdia.cat que va ser interpel·lat per diferents agents que el van veure fent fotografies i van demanar-li que s’identifiqués i que els hi ensenyés les imatges. “Com no duia el braçalet identificatiu com a premsa vaig ensenyar-los el DNI i vaig demanar-los que s’esperessin un quart d’hora a que des de la redacció m’enviessin el braçalet oficial. Mentre esperàvem i com estaven força nerviosos, en senyal de bona voluntat vaig cedir a ensenyar-los les imatges, cosa que no tenia obligació de fer ni en el cas que no hagués estat periodista. Però aquest gest al final va convertir-se en que un dels agents em va prendre la càmera i va aprofitar per esborrar-les”. Quan Bonet va adonar-se que havien desaparegut fotografies –sempre segons la seva versió- va tornar a buscar l’agent responsable per demanar-li la identificació, però “curiosament aquesta havia desaparegut i cap dels altres policies em va saber explicar on era, alguns fins i tot em van negar que hagués passat res”. Des de Directa han emès una queixa a l’Oficina del Portaveu dels Mossos d’Esquadra sense rebre, per ara, cap resposta.

Bonet també s’ha adreçat al Sindicat de Periodistes de Catalunya (SPC) al qual hi està afiliat que està preparant un comunicat públic i una altra queixa formal al Departament d’Interior.

Bonet va acudir a fotografiar aquest desplegament en concret en el marc d’una investigació de Directa per denunciar la modificació la inscripció identificativa de la furgoneta des d’on es va disparar Esther Quintana durant la passada vaga general del 14 de novembre. Aquest vehicle en qüestió era el E-40, però avui només s’hi pot llegir un E- 0 mentre la numeració original encara es manté serigrafiada en gran al sostre. Esther Quintana va perdre un ull arran d’aquesta intervenció policial i avui en dia hi ha dos agents imputats pel cas.