Aquest article va ser publicat fa més d'un any. La informació que hi apareix fa referència a la data de publicació.

Els treballadors de TV3 i la resta de mitjans de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) estan aprofitant la diada de Sant Jordi d’enguany –Dia de la Llengua Catalana- per recollir signatures en favor d’un model de mitjans públics potents, plurals i claus en la normalització de l’ús social del català. Durant tota la jornada i a una vintena de poblacions es podrà signar en punts al carrer habilitats pels propis treballadors. Aquesta campanya no es limita al dia d’avui, sinó que va començar dissabte aprofitant actes ciutadans massius, com la Fira medieval de Montblanc, durant la qual van recollir-se més de 500 signatures. També s’estan habilitant punts permanents de recollida, com alguns ajuntaments o biblioteques de diferents pobles o fins i tot establiments privats, com la botiga Intersport de Molins de Rei.

La jornada de mobilitzacions coincideix amb la segona convocatòria de vaga a Catalunya Ràdio, que en el moment de tancar aquesta edició havia aconseguit alterar la programació habitual de l’emissora. A més d’una manifestació al matí, de les 4 a les 7 de la tarda elaboraran una programació alternativa emesa per internet des del Col·legi de Periodistes.

Aquesta jornada de mobilitzacions arriba després que el president de la CCMA, Brauli Duart, fes públics els sous dels treballadors de l’ens públic per tal de justificar la seva proposta d’equiparar-los amb els salaris per categories similars a la resta de l’administració pública. Així, per primer cop s’han pogut saber les retribucions dels directius de la ràdio televisió pública que estan regulats fora de conveni i, fins ara, es mantenien en secret. Aquests salaris s’han publicat juntament amb les xifres que cobraven el 2007 i el 2008, per “contextualitzar-los”, en paraules del mateix Duart, ja que han patit importants retallades. Amb la resta de salaris no s’ha fet, tot i que també van reduir-se un 5% després que la plantilla acceptés fer aquest sacrifici en favor de la continuïtat de l’actual model de mitjans públics. No s’han fet públics, però, els ingressos de molts dels periodistes estrella, ja que molts treballen per productores externes a les que se subcontracta el programa.

El Comitè d’Empresa de TV3 ha emès un comunicat on critica que la mesura arribi “tard i amb mala intenció” i denuncia que les xifres aportades per la direcció inclouen complements que no tothom cobra com l’antiguitat i plusos com el de flexibilitat horària que comporta treballar per una emissió de 24 hores, 365 dies l’any.

Aquest anunci arriba quatre dies abans que, segons va informar El Triangle, el mateix Duart es reunís amb un grup “escollit” de periodistes per tal d’explicar-los el que considera “privilegis” dels treballadors de TV3 per tal de “guanyar la batalla de l’opinió pública” un cop ha fracassat el seu intent d’aconseguir el suport parlamentari d’ERC a les retallades.