Aquest article va ser publicat fa més d'un any. La informació que hi apareix fa referència a la data de publicació.

La tercera edició de l’Anuari Mèdia.cat. Els silencis Mediàtics de 2012 veurà la llum aquest proper dijous 2 de maig, amb un acte al Col·legi de Periodistes de Catalunya que començarà a les 7 de la tarda. Com les edicions anteriors, aquest Anuari recollirà, en 15 reportatges, els temes que des del Grup de Periodistes Ramon Barnils es consideren que han estat especialment silenciats durant l’any passat als grans mitjans dels Països Catalans. Corrupció, males pràctiques empresarials, situacions socials insostenibles, però també fets en positiu, com l’organització de xarxes autogestionades per combatre els efectes de la crisi seran tractats en profunditat i rigor, mirant de posar-hi un focus que massa sovint els mitjans obliden d’encendre.

L’acte comptarà amb la participació del co-coordinador de l’Anuari, Roger Palà, el president del Grup Barnils, David Bassa i el secretari de la Junta de Govern del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Enric Frigola. En el seu inici serà quan es farà públic el contingut de l’actual edició de l’Anuari Mèdia.cat.

Ves a Verkami Anuari Mèdia.cat 2021

Enguany el projecte arriba molt més reforçat. A més dels 15 reportatges publicats en paper i disponibles gratuïtament en el web específic de l’Anuari, quatre temes comptaran amb una peça audiovisual que ha d’ajudar a que la seva informació arribi a molta més gent. Com l’any passat l’Anuari serà presentat a València i Palma, a més d’altres ciutats dels Països Catalans on es compti amb el suport i complicitat de la societat civil i el teixit associatiu. A més aquesta iniciativa cada cop desperta més interès als grans mitjans  ahir el Telenotícies Vespre de TV3 li va dedicar aquest reportatge. Aquesta nit serà present en un debat al programa Àgora sobre els reptes del periodisme.

Per fer possible l’Anuari s’ha comptat el suport econòmic de 434 mecenes que van aportar 9.865 euros en una campanya de microfinançament a través de la plataforma Verkami. Alguns d’aquests mecenes ja van poder gaudir d’una pre-presentació de l’Anuari dijous passat i molts d’altres rebran avui el llibre en format electrònic en avançat. També ha estat important la col·laboració amb quatre universitats –València, Vic, Autònoma de Barcelona i Pompeu Fabra,- a més del Col·legi de Periodistes de Barcelona i diferents col·lectius i editorials, com AulaMèdia, Edicions Saldonar o A Contravent.