La ràdio impúdica

Aquest article va ser publicat fa més d'un any. La informació que hi apareix fa referència a la data de publicació.

Llegit a El Triangle: «El pròxim 12 de juliol, el periodista Manel Fuentes deixarà de dirigir el programa “El Matí de Catalunya Ràdio”, per desavinences econòmiques amb els gestors de la CCMA. Fins ara, Manel Fuentes i el seu equip cobraven 900.000 euros per temporada i el director de Catalunya Ràdio, Fèlix Riera, volia reduir-li sensiblement els honoraris».

Ni me n’alegro ni me’n deixo d’alegrar. El que em sorprèn és que un periodista d’una ràdio pública pugui arribar a cobrar aquesta picossada i que a més, saltant-se a la torera allò de les incompatibilitats, se li hagi permès el luxe de cobrar noves picossades a televisions privades per fer programes de molt baixa qualitat («Tu cara me suena», a Antena 3).

Res a veure amb les retallades, que han arribat, també, a la ràdio i televisió públiques, i que deixaran al carrer uns quants periodistes que, ai las!, no van tenir la pensada de muntar-se una productora per  tirar de la veta sociopolítica imperant, fos tripartita o ciuvergent, en comptes de fer, sezillament, la seva tasca com a comunicadors que es basa en anar al llocs, veure què passa i explicar-ho.

Per contra, aquests esperpents tipus Fuentes que s’han permès des del poder en els mitjans públics, no solament han eixugat part del pressupost dels mitjans sinó que s’han servit dels propis treballadors dels mitjans que no cobren precisament sous milionaris.

Que m’expliquin els sindicats i col·legis de periodistes a què esperen per col·lectivitzar els mitjans que tant els i ens maltracten.

Els articles d’opinió expressen punts de vista individuals dels seus autors i autores, que no tenen perquè coincidir sempre amb els del Grup Barnils ni amb els de l’Observatori Mèdia.cat.