Aquest article va ser publicat fa més d'un any. La informació que hi apareix fa referència a la data de publicació.

Aquest cap de setmana les Trobades d’Escola Valenciana –que s’allarguen entre els mesos d’abril i juny- arribaven al seu equador amb unes dades que les feien especialment rellevants: La celebració de la trobada a València ciutat, amb la seva importància política i demogràfica, i el fet de ser la primera mobilització massiva contra la LOMQE, també coneguda com Llei Wert, només dos dies després de la seva aprovació pel Consell de Ministres espanyol. Aquesta legislació dificulta també l’ensenyament en valencià, encara que els mitjans d’aquest territori oblidin sovint aquesta qüestió i focalitzin tot el conflicte en Catalunya.

Més de 40.000 persones –segons dades dels organitzadors- van participar a les trobades de Guardamar de la Safor i pel barri valencià de Benicalap, una xifra de gent força considerable i noticiable pels motius ressenyats més amunt. Així ho va entendre TV3, que va dedicar una peça d’un minut i mig al Telenotícies Vespre d’ahir.

En canvi, Canal 9, als informatius de la mateixa franja no es va fer ni una sola menció a les trobades del cap de setmana. L’única referència a la Llei Wert de tot l’informatiu és la declaració oficial del Govern basc oposant-s’hi. En el camp de les fires i altres esdeveniments populars, les notícies 9 informen de la Volta a Peu celebrada ahir a València amb un nombre de participants similars al de la trobada, la Festa de la Cirera a Serra i fins i tot una exhibició de Fitness a Canet d’en Berenguer.

Pel que fa als diaris impresos al Cap i Casal, la cosa no millora pas gaire. La Volta a Peu ocupa tota la part gràfica tant de Levante i Las Provincias, i aquest segon diari ni tan sols informa de les trobades a la seva edició digital. Per la seva banda, el rotatiu de Prensa Ibérica sí que inclou la notícia de la trobada, enfocant-la, precisament, en la reivindicació contra la Llei Wert. Aquest diari, almenys, va destacar en portada l’inici de les Trobades a finals d’abril.

Actualització: Canal 9 sí va cobrir amb una peça de 45 segons la trobada a Guardamar de la Safor el dissabte 18. La peça, però, només fa una breu referència a l’oposició a la LOMQE i de fet es troba separada del bloc informatiu on es tracta l’aprovació d’aquesta llei, el rebuig a la qual queda limitada a unes declaracions d’Artur Mas i Alfredo Pérez Rubalcaba.