Aquest article va ser publicat fa més d'un any. La informació que hi apareix fa referència a la data de publicació.

La història d’Ana María Gallart, la dona que tracta de demostrar que és filla del financer mallorquí Joan March i fundador d’una de les nissagues més riques del país fa mesos que és seguida a la premsa balear, però també s’hi ha interessat pel fet que la protagonista ha residit a València des dels 11 anys i, de fet, se la presenta habitualment com “valenciana”.

La cobertura –alimentada segurament per la “llegenda March”- sembla que arriba a la seva conclusió final, després de reportatges sobre cartes secretes, polèmiques judicials i especulacions sobre les implicacions patrimonials del cas. Potser per això, avui el tema és a la portada, tant de Levante i Las Provincias com Última Hora. La sorpresa, però –i que probablement ajudarà a engreixar el mite- és que la resolució del conflicte és totalment contradictòria segons si ho explica un diari valencià o un de mallorquí.

Segons els primers els resultats dels anàlisis d’ADN practicats el març “apuntarien” o “indicarien” –encara falta saber les conclusions de dos dels tres laboratoris que estan fent les proves- a que Gallart no seria la filla sinó la néta de l’anomenat “banquer de Franco”. Però si aquest gir argumental de darrera hora no fos prou sorprenent, Última Hora destaca que la carta que va servir per convèncer al jutge que ordenés l’exhumació del cadàver de March podria ser una falsificació, pel que quedarien anul·lades les proves posteriors i Gallart mai seria legalment una March, encara que personalment li quedessin resolts els dubtes sobre els seus orígens.

No queda clar, però, llegint Última Hora, els motius pels quals la prova pericial –signada el 24 de maig- que qüestiona el document s’ha fet pública justament amb les conclusions de la prova d’ADN però és si més no curiós que el diari mallorquí opti per titular defensant les posicions de la família March, mentre que els valencians ho facin segons els interessos d’Ana Gallart.

Per la seva banda, Diario de Mallorca, pertanyent al mateix grup editorial que Levante i que sovint han compartit les informacions del cas, opta avui per no publicar res, ni a la portada ni a l’edició digital.

Un nou capítol –per ara sembla que inacabat- per fer encara més enrevessada la biografia que Núria Cadenes ha novel·lat recentment a El banquer.