Aquest article va ser publicat fa més d'un any. La informació que hi apareix fa referència a la data de publicació.

Zero: “Són les zero hores, zero minuts del dia 20 de juny del 1983. Comencem en aquest moment una feina volguda i important: la posada en marxa de Catalunya Ràdio”. Així va començar Miquel Calçada la primera emissió de la ràdio pública catalana, avui fa 30 anys.

Segona: Catalunya Ràdio no va ser la primera en emetre exclusivament en català. Ràdio 4 de RNE ja ho feia des de 1976

Quatre: Són les emissores de ràdio de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals. A més de Catalunya Ràdio hi ha Catalunya Informació, Catalunya Música i iCat, que des de setembre passat ja només emet per internet.

1989: Aquell any es converteix en l’emissora més escoltada a Catalunya en superar la Cadena Ser. Per primer com una ràdio en català es troba a un primer lloc del podi que recuperaria el 1994 per no tornar-lo a abandonar, ja que quan l’ha perdut de nou l’emissora pública ha estat en beneficis de RAC1.

1.350.000: Són els oients de ràdio generalista exclusivament en català –caldria sumar-hi els oients de programes en aquesta llengua d’emissores bilingües,- un 66,7% de l’audiència total d’aquest mitjà. Cap altre té un percentatge tan favorable per al català.

29.000: Tot i que no s’acostuma a incloure en les enquestes de control d’audiència, a vegades es publiquen algunes xifres dels oients que l’emissora té a altres territoris de parla catalana. Així, se sap que Catalunya Ràdio l’escoltarien 13.000 persones a les Illes Balears, 12.000 al País Valencià –on emet gràcies als repetidors pagats per subscripció popular i instal·lats per l’OCB i l’ACPV respectivament- i unes altres 4.000 a la Franja. A més caldria sumar-hi els oients a la Catalunya Nord.

Trenta: Eren els corresponsals territorials freelance que la ràdio tenia fons el passat 1 de maig, quan els va rescindir els contractes. Una xarxa que va garantir durant més de dues dècades una presència constant de la majoria de comarques en un mitjà d’abast nacional.Quatre milions: És la retallada que va patir el pressupost de Catalunya Ràdio el 2012, passant de 29,9 a 25,4.

30%: És el poder adquisitiu que ha perdut la plantilla des de 2009, segons càlculs del seu Comitè d’Empresa. Aquesta xifra suma retallades de sou, complements i l’efecte de la inflació.

77.066: Són les signatures que els treballadors de TV3 i Catalunya Ràdio han recollit en defensa d’un model de ràdio i televisió públiques de qualitat. Les van lliurar dilluns passat al Parlament.