Aquest article va ser publicat fa més d'un any. La informació que hi apareix fa referència a la data de publicació.

La conversa entre l’ex-tresorer del PP, Luís Bárcenas, i el director d’El Mundo, Pedro J. Ramírez, publicada ahir ha estat àmpliament comentada, però no per tothom. Molts mitjans han destacat que ni Rajoy ni Aznar comentessin el cas durant la seva aparició conjunta en un acte de la FAES.

Però el PP i els seus dirigents no són els únics a mantenir un rigorós silenci sobre el tema. Tant l’ABC com La Razón tampoc en publiquen res. Dóna la casualitat que ambdós diaris han mantingut una forta campanya per tal de desacreditar la comptabilitat B del PP destapada, en el seu moment per El País. S’han referit a aquella documentació com “les fotocòpies de Bárcenas” i han publicat nombroses notícies sobre informes i proves que avalarien que eren una falsificació. Les declaracions del propi Bárcenas negant els comptes en negre del PP –primer a la cadena 13TV i després a la fiscaliavan ser destacats en portada a ambdues capçaleres.

Avui, en canvi, cap dels dos diaris fa cap referència en portada a les noves dades. L’ABC opta per destacar el conflicte basc, un tema del que fa temps que no hi ha novetats, mentre que La Razón dedica el seu espai central de la portada a les declaracions d’ahir de Rajoy sense fer cap referència a la seva negativa a parlar del tema Bárcenas, segurament la dada més noticiable de la conferència.

En les seves edicions digitals d’avui, el diari de Vocento ni tan sols cita el tema, mentre dedica la seva portada de la secció “Espanya” al cas dels ERO d’Andalusia. La notícia més recent actualitat del cas al del Grup Planeta és del 5 de juliol, amb la xifra de la fiança fixada pel jutge Pablo Ruz. L’ex-tresorer del PP, en canvi, és portada del quadern d’estiu, en un reportatge sobre “les vacances dels espanyols”.