Aquest article va ser publicat fa més d'un any. La informació que hi apareix fa referència a la data de publicació.

Presentació de l'Anuari a Sant Feliu de Llobregat

Els temes mediàtics silenciats assenyalats per l’Anuari Mèdia.cat deixaran de ser-ho una mica gràcies a la primera col·laboració entre aquest projecte i un gran mitjà de comunicació. En concret serà la versió estiuenca del programa El Matí de Catalunya Ràdio la que incorporarà una secció setmanal on es desenvoluparan alguns dels reportatges inclosos a l’Anuari 2013.

La secció s’estrena aquest divendres amb el tema considerat més silenciat per l’Anuari: L’aplicació d’ERO a 18 de les 40 empreses amb més beneficis dels Països Catalans i comptarà amb la presència del seu autor, el periodista Francesc Vila i també alguna de les fonts que ha col·laborat en l’article.

En les properes setmanes –en un calendari encara per determinar- es tractaran també les biografies dels ministres de Franco que han sobreviscut a Fraga, els negocis catalans a les dictadures àrabs, les denúncies per homofòbia, les alternatives a la crisi desenvolupades a Ciutat Meridiana, la privatització de la cooperació o la situació dels assentaments urbans a Barcelona.

Aquest cop no es tracta tan d’explicar el projecte de l’Anuari –el que ja han fet nombrosos mitjans- sinó desenvolupar en format radiofònic els temes pensats per a reportatges escrits.

Des que va presentar-se al maig, alguns dels temes destapats per l’Anuari Mèdia.cat han estat recollits de forma diversa als grans mitjans. Avui mateix, després de la compareixença parlamentària de Narcís Serra, la majoria de diaris posen en dubte la seva gestió al capdavant de Caixa Catalunya. També la detenció del periodista Bertran Cazorla fa un mes va fer posar sobre la taula el tractament dels detinguts en comissaries, precisament el tema que ell mateix havia desenvolupat a l’Anuari. L’amenaça de desallotjament de 300 persones en un assentament al barri de Poblenou de Barcelona ha fet que es parlés més d’aquesta qüestió.