Aquest article va ser publicat fa més d'un any. La informació que hi apareix fa referència a la data de publicació.

L’any 2011, el Departament de Presidència de la Generalitat va concedir una subvenció de 5,5 milions d’euros a Cre-a Impresiones de Catalunya, SL, la rotativa del Grup Godó, on s’imprimeix La Vanguardia i Mundo Deportivo entre d’altres.

L’ajuda –a pagar-se en tres anys, 2011, 2012 i 2013- va justificar-se per la necessitat d’ampliar la planta d’impressió per a l’edició de La Vanguardia en català i va fer-se pública al DOGC del 15 de juny de 2012. Aquesta quantitat suposava dedicar el 45% del pressupost per subvencions de la conselleria dirigida per Francesc Homs un de sol dels 63 projectes aprovats.

Ara, a més, s’ha sabut que amb aquests diners, Cre-a es convertia amb la 43a empresa més subvencionada arreu de l’Estat espanyol el 2012 segons un rànquing elaborat pel portal d’informació corporativa Axesor. La llista inclou les 50 empreses més subvencionades, tant per l’Executiu espanyol com pels diferents governs autonòmics i per a elaborar-lo han realitzat un buidatge, tant del BOE com dels diferents diaris oficials autonòmics.

Cre-a és l’única empresa del sector de la comunicació d’un llistat en el que predominen les empreses automobilístiques i mineres, encara que també n’hi ha de sectors tan diversos com l’agroalimentació, telecomunicacions, noves tecnologies, energia, metall o assegurances. Aquest llistat no inclou les ajudes a la banca.

Segons Axesor, l’any 2012 les diferents administracions estatal o autonòmiques –sense comptar les de diputacions o ajuntaments- van dedicar 8.023 milions a subvencionar el teixit empresarial, un 14,2% menys que l’any anterior. Les 50 empreses amb més ajudes van sumar 573 milions, un 7% de la suma total.

Les ajudes al Grup Godó, però, no es limiten a la seva rotativa. El mateix 2012 els diferents mitjans del grup van sumar 1,45 milions d’euros en ajudes en la convocatòria específica per a mitjans de comunicació i els diferents mitjans del grup van signar un conveni de dos milions per la inserció de publicitat institucional.

El juny i juliol de 2012 la plantilla de Cre-a va realitzar una vaga de més de dues setmanes per tal d’aturar una proposta d’ERO que pretenia acomiadar 29 dels 100 treballadors, a més de retallades salarials de fins el 25% i la supressió de les vacances.