Aquest article va ser publicat fa més d'un any. La informació que hi apareix fa referència a la data de publicació.

El pols que la comunitat educativa balear manté amb el Govern autonòmic afecta també IB3. Des dels vaguistes –i des del mateix Sindicat de Periodistes de les Illes Balears (SPIB)– s’ha acusat repetidament a la televisió pública illenca de manipular els seus continguts en favor de les tesis governamentals i amagar o minimitzar les seves mobilitzacions. Les seves crítiques se centren en el que consideren una excessiva presència de càrrecs institucionals en els diferents programes de debats i entrevistes, el que se suma a una malfiança històrica corroborada, fins i tot, per informes elaborats pels propis professionals sobre els mètodes de censura a l’ens públic. La situació va anar tensant-se fins al punt que el Comitè d’Empresa d’IB3 i l’SPIB van criticar públicament les “escridassades” que els redactors i càmeres de la ràdio televisió públiques rebien quan cobrien les manifestacions.

Però sembla que a mida que el conflicte avançava i s’incrementava la complicitat social amb la vaga indefinida dels docents, aquesta simpatia es filtrava també a IB3. La manifestació d’ahir no pot considerar-se en cap cas que rebés una cobertura menor. La mobilització va venir acompanyada de diferents peces prèvies on s’explicava el recorregut de la marxa a més d’altres dades que feien preveure una assistència massiva, com el fet que s’havien esgotat tots els autobusos de Mallorca.

Durant la marxa van fer-se connexions en directe a les 6, a les 7 i a les 8, tant a Palma, com a Maó, Eivissa i Sant Francesc de Formentera, i el tema va obrir l’informatiu del vespre i s’hi van dedicar quasi 15 minuts. Durant la retransmissió no van evitar-se expressions com “multitudinària”, “sense precedents”, “centre de Palma col·lapsat” o “la manifestació més gran de la història de Menorca”. Tampoc van faltar les vistes aèries que permetien copsar l’autèntica magnitud de la protesta. A més, tal i com informa la mateixa IB3, la cadena va aprofitar la marxa per estrenar una nova tecnologia per a facilitar les emissions en directe.

Durant la setmana passada la cobertura del conflicte educatiu ja havia anat creixent a IB3. Les deliberacions de l’Assemblea de Docents han estat objecte d’emissions en directe i va realitzar-se un debat sobre l’aplicació del decret del Tractament Integral de Llengües (TIL, centre de l’actual polèmica), únic espai en que van trobar-se tant portaveus dels docents com del Govern, després que aquests darrers es neguessin a assistir en un altre debat organitzat per la Universitat.