Aquest article va ser publicat fa més d'un any. La informació que hi apareix fa referència a la data de publicació.

El diari de Vocento s’ha convertit a hores d’ara en el principal suport de la decisió d’Alberto Fabra de tancar RTVV. Mentre la societat valenciana tenia una resposta inaudita, amb centenars d’actes i comunicats de protesta que han recorregut tot el teixit social –des de l’arquebisbe als col·lectius estudiantils, passant per les universitats, sindicats, patronals, partits d’oposició, entitats culturals i de promoció de la llengua, el món de la festa i les tradicions, ONG o els moviments socials- Las Provincias ha centrat la seva línia informativa en les mesures preses pel Consell per reprendre el control de l’ens.

Concentracions a diferents ciutats –en espera a les manifestacions de dissabte que es preveuen massives,- ajuntaments que han aprovat mocions en defensa de RTVV, els jugadors del Llevant aplaudint abastament els treballadors de Canal 9 que venien a cobrir l’entrenament, o la solidaritat de periodistes d’arreu de l’Estat espanyol no han estat destacats. En canvi, la portada digital del diari dedica quatre notícies als passos legals que s’han preparat per a la liquidació de la ràdio i televisió públiques, dues peces més justificant la decisió de Fabra i una altra culpant la ja ex-directora general de RTVV, Rosa Vidal, del problema, seguint el mateix argumentari dissenyat pel PP. Les quasi 20.000 signatures en línia o les 37.000 del grup de Facebook contra el tancament tampoc es nombren en cap moment.

Pel que fa a la cobertura de la batalla legal desencadenada pel control de RTVV, el titular de portada del diari ja és una declaració d’intencions: “Fabra cobreix el buit de poder després de la presa de RTVV pel tripartit”. Una redacció que amaga que van ser precisament els consellers de l’oposició –anomenats pel diari com el “tripartit” a pesar que no hi hagi cap coalició formal coneguda amb aquest nom- els qui van omplir el buit de poder després de la dimissió de la directora general i de tots els consellers proposats pel PP. En canvi, va ser el Consell qui ja tractat de “prendre” RTVV amb un decret llei inusual i molt discutible aprovat de forma urgent per tal d’eludir les Corts, únic òrgan capacitat per escollir consellers.

De les quatre peces de Las Provincias que aborden la qüestió, només una menciona la possible il·legalitat d’aquest decret llei, a pesar de que ha estat denunciada per tots els grups de l’oposició, que han avançat que l’impugnaran. I ho fa –i de passada- en el penúltim paràgraf i després de detallar durant cinc paràgrafs les justificacions legals esgrimides pel Consell.

En cap moment s’esmenta que, a més, els consellers escollits per la Generalitat podrien estar vulnerant la legalitat en no complir els requisits mínims d’experiència empresarial o tenir “qualificació, experiència i mèrits professionals rellevants.”

El diari tampoc informa de la crispació política que ha generat l’abrupta modificació jurídica ni de l’acusació del síndic de Compromís, Enric Morera, a Fabra d’haver comés “un colp d’Estat”.

El Grupo Vocento deu entre 5 i 8 milions a RTVV per les emissions de Las Provincias TV, ja que mai va pagar per emprar el multiplex de l’ens públic.