Aquest article va ser publicat fa més d'un any. La informació que hi apareix fa referència a la data de publicació.

El Jutjat Social número 12 de València ha donat la raó als 22 treballadors acomiadats del canal municipal Gandia TV al juliol del 2011, quan l’alcalde de la ciutat, Arturo Torró, va decidir tancar-lo.

Segons la sentència, l’ERO que va extingir l’activitat de la cooperativa RMC és nul i declara que aquesta va fer una cessió il·legal de treballadors a l’empresa pública Iniciatives de Comunicació  de Gandia (ICG). Però al mateix temps entén que la readmissió és impossible, ja que RMC ha desaparegut i a més absol l’Ajuntament de Gandia i a FOGASA de pagar les indemnitzacions, que recaurien exclusivament als comptes de ICG, també en procés de liquidació.

L’Ajuntament de Gandia va afanyar-se a publicar una roda de premsa ahir mateix on es destacava que l’alcalde no haurà de pagar cap indemnització i considerava la sentència una victòria. Però això no queda gens clar segons fonts dels treballadors. ICG és una empresa 100% propietat de l’Ajuntament i si no pot fer front a les indemnitzacions –336.000 euros- amb els recursos propis és el consistori qui n’haurà d’assumir els deutes restants.

A més, la sentència també conté altres contradiccions importants, com per exemple anul·lar l’ERO i al mateix temps donar per vàlida la data d’acomiadament –el que és molt important a l’hora de calcular els salaris de tramitació- pel que els treballadors acomiadats ja han anunciat que recorreran.