Aquest article va ser publicat fa més d'un any. La informació que hi apareix fa referència a la data de publicació.

L’aritmètica parlamentària s’ha acabat imposant en el Ple de Les Corts que havia de legalitzar el tancament de Ràdio Televisió Valenciana (RTVV), a pesar dels intensos rumors que es podia trencar la disciplina de vot del Grup Popular. Al final només Rafael Blasco –expulsat del grup- i la també imputada Sonia Castedo s’han absentat de la cambra i fins i tot l’ex-president Francisco Camps ha acudit a votar. Amb 49 vots a favor i tants 41 en contra i un nul el País Valencià es converteix en la primera autonomia que tanca els seus mitjans audiovisuals públics.

Però al llarg del Ple, el PP no ha pogut evitar que l’oposició fes un repàs exhaustiu i global a la seva gestió. En una sessió especialment tensa –tot i que s’ha desenvolupat amb normalitat- els portaveus dels tres partits d’oposició han anat més enllà del cas de RTVV i han tractat de convertir el debat en un resum de l’estat del país. Les recriminacions del President de la cambra, Juan Cotino –que ha arribat a amenaçar en expulsar Enric Morera, síndic de Compromís, de la tribuna,- no ho han aconseguit evitar. Josep Moreno, portaveu del PSPV, ha comparat diverses vegades el PP amb la màfia.

A més de la nefasta gestió de RTVV, també s’ha repassat diferents casos de corrupció, el deute públic, l’infrafinançament autonòmic, la degradació dels serveis públics o l’estat de la llengua –el diputat d’EUPV ha corregit alguns barbarismes dels popularistes per remarcar la necessitat d’una televisió en valencià.

Però els moments més tensos han estat quan tant Enric Morera, Ignacio Blanco i Josep Moreno, han anunciat accions penals per als responsables del desgavell en la gestió de RTVV. Morera ha posat l’exemple de la sentència de Ràdio Televisió de Mallorca (RTVM), en la que s’han condemnat als seus ex-responsables polítics a assumir-ne el deute amb els seus patrimonis, i ha recomanat els membres del Consell “consultar amb els seus advocats”. Segurament per casualitat, en aquells moment tant José Císcar com Serafín Castellano –Vicepresident i conseller de Governació respectivament- han agafat els seus telèfons.

Un altre moment força tens a estat en acabar el ple, quan alguns representants dels treballadors de RTVV presents a la tribuna de convidats han xiulat i cridat als diputats del PP. També al carrer, on hi havia una nombrosa concentració, s’han viscut moments de ràbia i plors.