Aquest article va ser publicat fa més d'un any. La informació que hi apareix fa referència a la data de publicació.

La Tele, el canal de televisió impulsat pel col·lectiu Okupem les Ones, ja no es pot veure al canal 37 de la TDT de les comarques del Barcelonès i el baix Maresme. Ahir al matí, operaris del Departament de Mitjans de Comunicació de la Generalitat van procedir a la clausura del seu emissor.

La situació encara és molt confusa i des del propi col·lectiu productor de La Tele no saben del cert per quin motiu s’ha ordenat el tancament de les seves emissions. El Departament de Mitjans de Comunicació tampoc a emès cap comunicat explicatiu.

Si bé La Tele no tenia adjudicada una freqüència concreta, les seves emissions estaven protegides per la Llei de Comunicació Audiovisual de Catalunya i el Decret dels Serveis de Comunicació Audiovisuals sense Ànim de Lucre, que regulen aquest sector de la comunicació. A manca d’un desenvolupament del reglament, hi havia un respecte tàcit de la Generalitat a les emissions de les diferents ràdios i televisions vinculades als moviments socials. Respecte que ahir va trencar-se.

La Tele és un mitjà que emet des de 2003 per tal de dotar a diferents moviments socials, culturals i alternatius d’un mitjà audiovisual que permetés difondre les seves propostes i dotar de més pluralitat a la graella televisiva. Sense subvencions, es finança íntegrament gràcies a la col·laboració altruista de desenes de persones i a les quotes de socis de l’associació.

Recentment havien fet diverses campanyes de captació de socis així com de conscienciació per incrementar-ne l’audiència, demanant la sintonització del canal.