La Tele, el canal de televisió impulsat pel col·lectiu Okupem les Ones, ja no es pot veure al canal 37 de la TDT de les comarques del Barcelonès i el baix Maresme. Ahir al matí, operaris del Departament de Mitjans de Comunicació de la Generalitat van procedir a la clausura del seu emissor.

La situació encara és molt confusa i des del propi col·lectiu productor de La Tele no saben del cert per quin motiu s’ha ordenat el tancament de les seves emissions. El Departament de Mitjans de Comunicació tampoc a emès cap comunicat explicatiu.

Si bé La Tele no tenia adjudicada una freqüència concreta, les seves emissions estaven protegides per la Llei de Comunicació Audiovisual de Catalunya i el Decret dels Serveis de Comunicació Audiovisuals sense Ànim de Lucre, que regulen aquest sector de la comunicació. A manca d’un desenvolupament del reglament, hi havia un respecte tàcit de la Generalitat a les emissions de les diferents ràdios i televisions vinculades als moviments socials. Respecte que ahir va trencar-se.

La Tele és un mitjà que emet des de 2003 per tal de dotar a diferents moviments socials, culturals i alternatius d’un mitjà audiovisual que permetés difondre les seves propostes i dotar de més pluralitat a la graella televisiva. Sense subvencions, es finança íntegrament gràcies a la col·laboració altruista de desenes de persones i a les quotes de socis de l’associació.

Recentment havien fet diverses campanyes de captació de socis així com de conscienciació per incrementar-ne l’audiència, demanant la sintonització del canal.


 

 

Un dels principals projectes de Mèdia.cat és l’Anuari dels Silencis Mediàtics, que treu a la llum temes silenciats pels mitjans de comunicació i que es finança gràcies al micromecenatge: això vol dir que les nostres investigacions no depenen de cap gran finançador que les pugui condicionar, sinó de petits suports de moltes persones alhora.

#AraMésQueMai, ens hi ajudes?

Ves a Verkami Anuari Mèdia.cat 2019