Aquest article va ser publicat fa més d'un any. La informació que hi apareix fa referència a la data de publicació.

Vols ser reportera d’un programa de televisió de forma remunerada? Doncs no et matriculis a la universitat ni curs de formació, comença a fer règim.

Aquest sembla el missatge que difon l’agència Maxim Models Barcelona, que el dilluns passat va convocar un “càsting” per tal de triar una presentadora -se suposa, ja que l’oferta no ho especifica- per un programa de televisió. Les úniques condicions són ser una noia d’entre 18 o 22 anys –amb el que sembla que s’exclouen les llicenciades- mesurar més d’un metre setanta, una talla 36 o 38 i parlar correctament català i castellà.

Per a presentar la sol·licitud no és necessària cap titulació ni experiència prèvia. El fet que l’empresa encarregada de fer la selecció de personal sigui una agència de models potser explica aquestes prioritats.

Des de Maxim Models Barcelona no han volgut revelar el nom de la televisió que cerca les aspirants, ja que aquesta informació és “confidencial”.

Lluny del que pugui semblar una anècdota, la conversió de les periodistes –dones- en models és un procés que ve de lluny i que afecta diferents branques del periodisme –especialment el sensacionalista i rosa, però també l’esportiu entre altres- i tot tipus de mitjans, inclosos públics, en el que “famoses” sense formació en comunicació han acabat cobrint esdeveniments informatius com la Fórmula 1.