Aquest article va ser publicat fa més d'un any. La informació que hi apareix fa referència a la data de publicació.

En el moment de publicar aquest article s’acaba d’aturar el desallotjament del Banc d’Aliments de Ciutat Meridiana després de que un grup de veïns s’hi hagi oposat de forma categòrica, tal i com s’ha pogut seguir en directe per internet. Els fets estaven sent coberts –com es podia veure en algunes de les imatges difoses- per nombrosos mitjans i alguns fins i tot ho han publicat als seus webs.

Aquest interès informatiu xoca amb l’absolut desinterès a l’hora de publicar una prèvia d’una informació que se sabia des de divendres. Les entitats del districte barceloní de Nou Barris van  avisar llavors dels fets i per aquest matí estaven convocats els veïns per tal d’intentar frenar l’ordre de desnonament. Però, fins on ha pogut trobar Mèdia.cat, entre els grans mitjans, només El Periódico ha dedicat una peça prèvia a explicar el conflicte. En una peça, per cert, sense signar enmig de la vaga de signatures que tant la plantilla d’aquest diari com la de l’Sport duen a terme contra les retallades salarials imposades per l’empresa.

El més probable és que al llarg del dia i un cop succeïts tots els esdeveniments, la majoria de mitjans es facin ressò de la notícia. Una dinàmica que segurament seria més gran si el desallotjament s’hagués produït definitivament.

Ciutat Meridiana és un dels barris del país amb uns índex més elevats de desnonaments, pobresa i atur i els sistemes organitzatius del seu veïnat per fer front a aquests problemes de forma solidària i al marge d’unes institucions a les que acusen de no fer prou, va ser un dels reportatges de l’Anuari Mèdia.cat. Els silencis mediàtics del 2012.

Més tard, aquest tema va suscitar l’interès de programes de gran audiència com el Telenotícies o Salvados, però no sembla que això s’hagi traduït en una continuïtat en la cobertura.