Aquest article va ser publicat fa més d'un any. La informació que hi apareix fa referència a la data de publicació.

Una investigació d’un programa educatiu d’una televisió israeliana va descobrir el desembre del 2012 un pla de control de natalitat dels immigrants d’origen africà. Utilitzant un potent anticonceptiu administrat en injeccions sense consentiment ni coneixement de les afectades, les autoritats mèdiques israelianes van aconseguir reduir la taxa de natalitat d’aquests col·lectius, inclosos aquells etíops considerats legalment com a jueus i acollits a Israel en el marc de la Llei del Retorn .

Aquesta història, tot i trobar-se perfectament documentada i haver aconseguit aturar el programa, reconegut pel propi ministre israelià de Sanitat, no ha estat publicat a pràcticament cap gran mitjà de comunicació i ha estat considerat pel Project Censored com el tema més silenciat del 2012.

Project Censored és un programa educatiu estatunidenc que, des de 1976, tracta de fomentar la lectura crítica dels mitjans i denunciar el que anomenen la censura moderna. Un cop l’any elaboren un llistat amb els que consideren que han estat els reportatges més silenciats pels mitjans. Va ser en aquest projecte que Mèdia.cat va inspirar-se a l’hora d’elaborar el seu propi Anuari.

L’escampat d’alfals genèticament modificat per part de Monsanto dos anys abans de la seva aprovació per les autoritats agrícoles dels EUA; la proposta de llei per establir un impost a les transaccions financeres als Estats Units per tal de reduir el deute públic i “civilitzar” Wall Street; la llei de Pennsilvània que considera “secrets” els productes químics emprats per l’extracció d’hidrocarburs mitjançant fracking fins i tot per a la gent afectada pels mateixos, o l’“economia dels suïcidis” de Monsanto a l’Índia són els altres temes considerats més silenciats d’un llistat de 25.

Un resum de tots els temes amb alguns enllaços relacionats són disponibles en línia i els reportatges complets són publicats en un llibre.