Aquest article va ser publicat fa més d'un any. La informació que hi apareix fa referència a la data de publicació.

Mèdia.cat tanca l’any superant els rècords d’audiència de l’any passat i fent passos per consolidar el projecte també en termes econòmics, gràcies a un nou conveni signat amb la Fundació Catalunya. Pel que fa a les visites, el 2013 han arribat a les 260.000, el que suposa un 30% de creixement respecte el 2012 i un cop més –coincidint amb la presentació de l’Anuari dels silencis mediàtics- maig ha estat el mes amb visites: 33.751.

Pel que fa als articles més llegits són:

1. Tres morts als EUA, quatre a Veneçuela, 30 a Somàlia, 50 a Iraq i 130 a Síria, sobre la diferent cobertura de les morts violentes segons al país on succeeixen.

2. Mitjans i periodistes en les llistes de seguiment virtual dels Mossos, informant del monitoratge del Cesicat a diferents professionals de la comunicació.

3. Qui són els responsables de modular l’opinió pública catalana? L’informe que analitzava la tipologia dominant a les tertúlies i espais d’opinió dles mitjans també va tenir força repercussió.

4. El “sac sense fons” de Canal 9 i els seus beneficiaris, un llistat amb alguns dels periodistes i grups mediàtics que més profit van treure de la desastrosa gestió de RTVV i després van aplaudir-ne el tancament per aquest mateix motiu.

5. Les 10 preguntes que La Sexta Noche no va fer a Bauzá sobre el model educatiu, la corrupció o la transparència.

6. La Generalitat col·loca la impremta del Grup Godó com la 43a empresa més subvencionada a l’Estat espanyol, amb 5,5 milions el 2011

7. Bombers a la portada de The New York Times però no dels diaris barcelonins.

8. Un periodista de ‘paper couché’ al front de La Vanguardia, un perfil crític de Màrius Carol, nou director del diari decà de Barcelona.

9. Els comptes de la lletera a la portada d’El Periódico, una anàlisi de les suposades bondats econòmiques d’organitzar uns Jocs Olímpics d’hivern a Barcelona.

10. Finalment, la presentació de l’Anuari Mèdia.cat. Els silencis mediàtics del 2012 tanca aquesta llista. Un Anuari que, només en la seva versió digital ha superat les 30.000 visites i ha acumulat 5.587 descàrrgues.

Els cinc articles d’opinió més llegits:

1. 2,9 milions per al ‘Conde’ de Roger Palà

2. Lara i l’imperi de les pistoles de Xavier Borràs

3. Hem renunciat al periodisme d’Anna Bonet

4. Divertim-nos fins a morir de David Bassa

5. Menys suficiència catalana de Joan Canela

Cinc vídeos més vistos:

Encara que Mèdia.cat no produeix audiovisuals, fem servir la nostra plataforma per donar a conèixer vídeos interessants de tercers, siguin col·lectius o periodistes individuals. Aquesta és la selecció dels que han tingut més èxit entre els nostres lectors:

1. La falsificació publicitària del cos de la dona en 37 segons

2. Bertran Cazorla explica la seva versió sobre la seva detenció i maltractaments

3. Veriueu-ho Salvatge: Especial Canal 9

4. Com es trien els tertulians televisius?

5. Oriol Junqueras interpel·lat per un treballador de TV3 al ple de Sant Vicenç dels Horts

Els cinc reportatges de Mèdia.cat Continguts:

1. Compromís en la cruïlla política valenciana

2. Estadística dels Llocs més visitats dels Països Catalans (parcs, museus i monuments)

3. Radiografia del feixisme als Països Catalans: entre les pallisses i els vots

4. Despullant Baltasar Garzón

5. Obrint Pas: la música que va més lluny