Aquest article va ser publicat fa més d'un any. La informació que hi apareix fa referència a la data de publicació.

Després de 16 anys de col·laboracions setmanals, la columna de l’escriptor Manel Rodríguez-Castelló ha deixat d’aparèixer a Levante sense previ avís. Segons denuncia el propi afectat al seu blog i en un correu que ha fet públic, la raó del diari per prescindir d’aquesta col·laboració ha estat l’article “Onoris causa” en la que l’autor critica la política comercial d’ONO, exemplificada per una experiència en la que se li va cobrar 70 euros per un servei que ell assegura no haver contractat i la companyia addueix que ho va fer per telèfon i, per tant, sense cap contracte signat que ho pugui avalar.

Segons els responsables del diari –sempre segons la versió de Rodríguez-Castelló- Levante va decidir no publicar la columna per ser aquest un tema “personal”. L’escriptor denuncia que aquest ha estat el segon cop que li han censurat un article. El primer cop va ser-ne un dedicat al president de la Diputació  de València i alcalde de Xàtiva, Alfonso Rus.

Rodríguez-Castelló, llavors, va decidir publicar l’article al seu blog, explicant els motius pels quals el diari s’havia negat a publicar-ho. Després d’això, explica al correu, “l’encarregat de la secció m’ha fet saber que havien decidit prescindir de les meues col·laboracions per la ‘deslleialtat’ d’haver fet pública la censura”. Així, la columna ja enviada en homenatge a l’actriu, cantant i poeta Montse Anfruns, morta la setmana passada, ja no va publicar-se.

Algunes personalitats de la cultura i la comunicació valenciana –com el sociòleg i músic Rafa Xambó des del seu blog– s’han solidaritzat amb Rodríguez-Castelló.

Levante no ha emès cap comunicat ni declaració sobre els fets.

Mèdia.cat ha certificat en algunes anàlisis la dificultat dels grans mitjans per citar els noms d’empreses involucrades en fets negatius.