Aquest article va ser publicat fa més d'un any. La informació que hi apareix fa referència a la data de publicació.

“No cap més idiotesa en alforja tan petita” exclama el presentador estrella d’Onda Cero, Carlos Herrera durant la repassada que el seu programa fa dels continguts d’altres mitjans i les xarxes socials (minut 26:50 del segon bloc). Aquesta “idiotesa” era la notícia que Es Diari Menorca suposadament destacava a la seva portada del diumenge 26 de gener en la que una investigadora havia descobert que “Jesucrist era catalano-menorquí”. Els subtítols afegeixen que “Un versícul [sic] afirma que va néixer a Alaior i va fer sa primera comunió a s’ermita de Binxems” i que “No va ser crucificat pes romans, sinó per espanyols pes fet de parlar català”.

El problema, com és fàcil de deduir, és que la citada portada és una falsificació humorística que algú va fer córrer per les xarxes socials per tal de criticar Maite Salord, escriptora i regidora de Ciutadella pel PSM, que és convenientment identificada en el titular. Carlos Herrera i el seu col·laborador van llegir tot el titular entre riures durant el programa de dimarts passat. Ahir mateix van disculpar-se en antena (minut 26:10 del segon bloc) i van reconèixer que havien difós una portada falsa i que “Maite Salord mai ha defensat aquesta ‘melonada’”. Una simple visita a l’edició digital del diari –descrit com “un meravellós exemple de premsa local en sentit estricte”- hauria evitat l’errada a l’equip del programa.

Els fets van tenir força repercussió a Menorca. El propi diari va publicar un editorial denunciant la falsificació i posterior difusió a Onda Cero, i amenaçant en denunciar els seus autors “si ho repeteixen”. Maite Salord va denunciar al seu blog haver rebut amenaces i insults per part de gent que se n’havia cregut el contingut.

Paradoxalment, l’única menció –se suposa que seriosa- a la mort de Jesucrist relacionada amb el conflicte catalano-espanyol prové de Juancho Armas, un columnista de El Mundo, que el 6 d’octubre de 2012 va escriure que els legionaris de Ponci Pilatos eren catalans de Tarragona: “Treguin conclusions de qui o quins va matar o mataren a Crist. I qui va donar el cop de llança final al costat del Mestre”. A més, afegia que van jugar-se la túnica als daus perquè “la pela és la pela”.