Aquest article va ser publicat fa més d'un any. La informació que hi apareix fa referència a la data de publicació.

Aquest matí una delegació de treballadors de Ràdio Televisió Valenciana (RTVV) està exposant les seves reivindicacions davant la seu del Parlament Europeu a Brussel·les. La reunió s’ha fet amb la vicepresidenta de la Comissió de peticions de l’eurocambra Chrysoula Paliadeli i ha estat a càrrec de Maribel Norman, membre del Comitè d’Empresa

Les demandes dels treballadors s’han centrat en el desemparament per al valencià que provoca el tancament de RTVV, una llengua oficial que deixa de tenir presència als mitjans de comunicació, el que segons els treballadors vulneraria els articles 11, 21 i 22 de la Carta de Drets Fonamentals de la Unió Europea.

En el segon punt s’ha destacat el que es considera un atac a un servei públic informatiu i la vulneració dels drets de les persones sordes i amb discapacitat visual a accedir-hi, ja que des de 2002 Canal 9 emetia tant en subtitulat com en Llengua de signes fins a un 52% de la seva programació.

Finalment s’ha demanat una actuació per salvar l’arxiu de RTVV, preservar-ne la seva digitalització i gestió pública, i actuant contra els riscos de pèrdua o privatització. El document recorda que l’arxiu de RTVV abasta 24 anys de la història recent, essent el major arxiu audiovisual del País Valencià i “un perfil clar del patrimoni divers i multilingüe de la UE a conservar a llarg termini i en benefici de les generacions posteriors”.

La visita dels treballadors de RTVV a Brussel·les inclou també una roda de premsa i diverses reunions amb eurodiputats.

El viatge respon a una invitació de la representant a Europa d’Els Verds del País Valencià, Pura Peris, que serà eurodiputada durant el segon semestre de 2014 en motiu dels acords de la coalició Europa dels Pobles amb la que van concórrer a les eleccions europees de 2009. L’actual diputat de la coalició és el basc Iñaki Irazabalbeitia, el que ha permès a ABC –únic mitjà que n’ha- titular que “El comitè exposa el tancament de RTVV a Brusse·les de la mà d’Aralar”. La notícia eludeix informar de les gestions de Peris i a més va acompanyada d’una fotografia dels membres del Comitè protestant des de la tribuna de convidats de les Corts.

Precisament aquesta tarda el Ple de les Corts debatrà la possible obertura d’una comissió d’investigació sobre els contractes signats per RTVV durant la visita del Papa a València i que presumptament van servir per finançar la trama Gürtel.