Aquest article va ser publicat fa més d'un any. La informació que hi apareix fa referència a la data de publicació.

Fa deu dies que activistes de la Plataforma d’Afectats per les Hipoteques ocupen una oficina del BBVA a Sabadell en protesta per l’amenaça de desnonament d’onze famílies de la ciutat. El conflicte és llarg i dur i a més s’ha estès a altres ciutats amb ocupacions de més seus del BBVA en solidaritat amb els afectats de Sabadell.

Molts mitjans han decidit cobrir els fets i es poden trobar notícies, més o menys desenvolupades, a 324.cat, Vilaweb, El Mundo, 8TV, Nació Digital o El Diario.es, entre d’altres, encara que alguns, com La Vanguardia, hagin optat per un enfocament clarament partidari del banc.

En canvi hi ha dos grans diaris que han optat per no publicar ni una línia sobre el conflicte: El País i El Periódico. Una cerca per els edicions digitals d’ambdós diaris mostra com l’última notícia relacionada amb el BBVA és de finals de febrer, quan un jutge va dictar una sentència clarament favorable al banc. També han explicat els plans d’expansió internacional de l’entitat, les previsions econòmiques publicades pels seus serveis d’estudis, o els guardons que dóna la fundació del mateix nom. Però en canvi en els darrers mesos no s’hi troba pràcticament cap notícia negativa vinculada al BBVA.

Fa un mes Mèdia.cat va publicar el llistat de directius o ex-directius bancaris que s’asseien als consells d’administració d’algunes grans empreses mediàtiques. Casualitat o no, tant el Grupo Prisa –editora d’El País– com el Grup Z –editora d’El Periódico– compten amb consellers vinculats al BBVA. Gregorio Marañón, ex-conseller del banc en el primer cas, i Pedro Fontana, actual conseller del BBVA, en el grup català.