Aquest article va ser publicat fa més d'un any. La informació que hi apareix fa referència a la data de publicació.

Avui comença el judici a l’Audiència Nacional contra vint persones acusades d’intentar bloquejar el Parlament de Catalunya el 15 de juny de 2011. A banda de la Fiscalia, les acusacions particulars estan representades pel propi Parlament i el grupuscle d’extrema dreta Manos Limpias. La presència d’aquest segon no és anecdòtica, ja que és qui va aconseguir que el jutge de l’Audiència Nacional espanyola Eloy Velasco acceptés a tràmit el cas i par això la vista se celebra avui davant aquest tribunal espacial a Madrid i no davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya com havia de fer-se inicialment.

Però la presència de Manos Limpias en el procés ha passat pràcticament desapercebuda als mitjans catalans. El 324.cat i El Punt Avui ni tan sols ho mencionen, l’Ara ho esmenta a l’última línia de l’article i Vilaweb en el sisè paràgraf, quan enumera totes les diferents acusacions personades i les peticions de cadascuna.

Quan al mes d’octubre de 2011 van produir-se les detencions de les persones que avui estan encausades, la majoria de mitjans ja van obviar que aquestes es produïen a causa d’una querella de Manos Limpias.

Aquests mateixos mitjans, en canvi, van cobrir abastament -titulant així- la relació de Manos Limpias amb les querelles contra Artur Mas el 19 de febrer –desestimada el 25 de març,- contra els jutges que van signar una carta en favor del dret a decidir, o l’ANC aquest darrer 24 de març. Durant aquests dies, i sobretot en relació a la darrera denúncia contra l’ANC, van publicar-se reportatges de fons explicant les arrels de Manos Limpias en l’extrema dreta; resums de la seva activitat fiscalitzadora –entre la que no s’inclou la querella contra els “indignats” del 15 de juny,- i articles d’opinió molt crítics amb aquest grupuscle. També llavors van fer-se ressò de les declaracions del Govern acusant Manos Limpias de “neofranquista”.