[INTRODUCCIÓ 2014] COMPROMÍS AMB LA INFORMACIÓ

Aquest article va ser publicat fa més d'un any. La informació que hi apareix fa referència a la data de publicació.

Aquest 2014, per primer cop, la Fundació Catalunya col·labora a fer possible l’Anuari Mèdia.cat. És una contribució que ens omple d’orgull, ja que permetrà fer arribar al públic en general 15 temes de 2013 que no han estat a l’agenda mediàtica dels grans mitjans de comunicació. Són temes que han estat silenciats per motius diversos, tot i que en termes periodístics tenen prou envergadura. L’Anuari és una oportunitat per omplir aquests buits i treure’ls a la llum pública.


La Fundació Catalunya és una entitat que té per objectiu la defensa dels drets na-cionals dels catalans, tant individuals com col·lectius, i especialment els reconeguts per la Declaració universal dels drets humans de les Nacions Unides, de 10 de desembre de 1948. És evident, doncs, que tenim un compromís amb el dret de cercar, rebre o difondre les informacions i les idees per qualsevol mitjà d’expressió recollit a l’article 19 de la Declaració universal dels drets humans.

La nostra col·laboració amb el Grup Barnils va començar el 2012 arran de la constatació que les dues entitats, cadascuna des del seu àmbit d’actuació, realitzàvem projectes que tenien en comú la voluntat d’oferir uns continguts periodístics caracteritzats pel rigor i fets des d’un marc referencial de Països Catalans. Després de les primeres converses es va evidenciar que la millor manera de treballar era fer-ho de forma conjunta, i així el Grup Barnils va passar a elaborar continguts per a Anuaris.cat, un projecte iniciat l’any 1994 i que en els seus inicis havia tingut la col·laboració de diversos mitjans catalans com l’Avui i El Periódico de Catalunya i Televisió de Catalunya.

El fet de patrocinar ara l’Anuari ens ha permès de participar en el procés de selecció dels temes i tenir a les mans una setantena de propostes per investigar i constatar que la major part podrien ser temes de portada. Des de la Fundació Catalunya ajudem a fer possible que 15 d’aquestes propostes vegin la llum. Entre tots i totes podrem esborrar els silencis.