Aquest article va ser publicat fa més d'un any. La informació que hi apareix fa referència a la data de publicació.

Periodista Digital va titular ahir una notícia sobre un cas de segrest i abusos sexuals a una noia de Barcelona amb “Un falso novio de postín camela una pardilla en Barcelona y se la lleva de esclava a Rumanía”. A l’avantítol especifica que la víctima va patir “tot tipus de vexacions, abusos sexuals i agressions físiques”. Per acabar-ho d’adobar a la imatge es veu una noia –el que és clarament una fotografia d’estudi- lligada en una posició humiliant i emmordassada.

Aquesta imatge està extreta d’un meme d’internet on es fa broma sobre les violacions. En el muntatge original pot llegir-s’hi a sota que “No és una violació. Si ella realment no volgués, hauria dit alguna cosa”.

Aquest tractament va generar un notable enrenou a les xarxes socials després que el periodista Iu Forn difongués una captura de pantalla amb la imatge. Molts internautes van mostrar el seu disgust, i el nom d’Alfonso Rojo, director del mitjà i conegut tertulià de ràdio i televisió, va arribar a ser tendència dominant. Poc després Periodista Digital va canviar la fotografia i el titular, que va passar a una altre de més neutre: “Un fals xicot enganya una dona a Barcelona i se l’endú d’esclava a Romania”. Tot i això la manté a la secció “oci i cultura”.

La polèmica imatge, però, no ha desaparegut de Periodista Digital. En un portal temàtic del mateix grup anomenat Periodista Latino il·lustra des de juliol de 2012 una altra notícia referent a Mèxic titulada “Set menors violades en l’assalt a campament on feien ‘retir espiritual‘”. En aquest cas, l’absència de queixes ha permès als editors mantenir la fotografia sense avergonyir-se’n.

Alfonso Rojo ja va provocar una altra polèmica recent en una tertúlia a La Sexta, quan va insultar a mig debat a la portaveu de la PAH, Ada Colau. Des de llavors s’han recollit més de 100.000 signatures demanant a la cadena que deixi de contractar-lo.