Aquest article va ser publicat fa més d'un any. La informació que hi apareix fa referència a la data de publicació.

Avui engega la campanya de finançament per a fer possible Crític, un projecte periodístic basat en la investigació i l’anàlisi impulsat pels fins ara coordinadors de l’Anuari Mèdia.cat, Roger Palà i Sergi Picazo, i l’ex-president del Grup de Periodistes Ramon Barnils, Joan Vila.

L’objectiu de la campanya a Verkami és aconseguir els 25.000 euros necessaris per completar el projecte, una vegada ja s’ha aconseguit un capital inicial aportat per una cinquantena de socis col·laboradors de diferents àmbits socials i professionals. “No volem dependre d’un únic inversor o d’un gran grup mediàtic, sinó que preferim recuperar el vincle amb el lector per a fer possible el projecte”, ha explicat Roger Palà.

Crític neix com una cooperativa formada per tres periodistes –a més dels socis col·laboradors esmentats- i es compromet a publicar un reportatge d’investigació a la setmana centrat en un tema polític, econòmic o social, de l’àmbit dels Països Catalans. A més també oferirà anàlisi i opinió i entre les sebes primeres signatures comptarà amb Joan Subirats, Joan Manuel Tresserras, Manuel Delgado, Gemma Galdon, Josep Manel Busqueta, Gemma Ubasart, Montse Santolino o Fabián Mohedano, entre d’altres.

Amb Crític, els seus impulsors pretenen donar una altra mirada a l’actualitat, buscant temes propis i fugint “de la dictadura del twitter i de la infoxicació. Sobreinformació és igual a desinformació, ens cal menjar menys i pair millor”, en paraules del propi Palà. “Si amb l’Anuari hem constatat que hi ha un gruix de ciutadans interessats en el periodisme d’investigació. Amb Crític volem dedicar-nos a aquest periodisme 365 dies a l’any de forma professional”, ha continuat el periodista.

El projecte digital anirà acompanyat d’una revista en paper que analitzarà diferents temes de forma monogràfica. El primer número està previst per a l’octubre i estarà dedicada al procés sobiranista català.