Aquest article va ser publicat fa més d'un any. La informació que hi apareix fa referència a la data de publicació.

Ràdio Terra s’acosta poc a poc a la xifra necessària per a finançar la creació de la primera ràdio que tindrà com a espai de referència el conjunt dels Països Catalans.

Després del tancament de Catalunya Ràdio al País Valencià, la part audiovisual de l’espai català de comunicació ha quedat pràcticament desvertebrada, però les noves tecnologies i la capacitat autogestionària de periodistes i oients pot ajudar a revertir, ni que sigui mínimament aquesta situació.

Ràdio Terra és un projecte nascut a Reus que pretén posar en marxa una emissora que “doni veu a la pluralitat d’accents del nostre país”. Per a fer-ho possible ja compten amb una extensa xarxa de col·laboradors i corresponsals que cobreixen la pràctica totalitat de comarques dels Països Catalans i més de 200 socis que permeten fer el projecte viable durant la seva primera fase.

Ara, però, necessiten els diners necessaris per arrancar, o almenys un part. Mitjançant una campanya de micromecenatge a la plataforma Tot Suma ja han aconseguit més de 8.000 euros dels 12.000 imprescindibles. Encara tenen 14 dies per a completar el repte. Amb aquest capital es construiria l’estudi i es posaria en marxa la pàgina web entre d’altres.

Segons els propis impulsors del projecte, Ràdio Terra serà un mitjà descentralitzar, d’àmbit dels Països Catalans, plural i compromès amb el canvi social. La ràdio serà propietat dels seus propis socis, dirigida de forma horitzontal i autogestionària i pretén ser parcialment professionalitzada, trencant un dels handicaps històrics dels mitjans d’aquest tipus.

La seva emissió serà en principi majoritàriament per internet, encara que ja han tancat convenis de col·laboració amb diferents ràdios locals o comarcals per emetre-hi part de la seva programació. Ràdio Arrels, Comarques Nord, Ona Mediterrània i Ràdio Matarranya es troben entre les primeres emissores amb la que ja col·labora la nova ràdio.