Aquest article va ser publicat fa més d'un any. La informació que hi apareix fa referència a la data de publicació.

Fa tres dies la Direcció General de Mitjans de la Generalitat comunicava a La Tele la imposició d’una multa de 500.001 euros per les seves emissions considerades il·legals. Al novembre ja se n’havien clausurat les emissions tot i que aquestes en principi es respectaven a l’espera que es desenvolupi el reglament del Decret dels Serveis de Comunicació Audiovisuals sense Ànim de Lucre que hauria de regularitzar aquest tipus de mitjans. Ara doncs, a més d’impedir-ne les emissions es reforça la via autoritària amb la imposició d’una multa mig milionària. Algunes entitats, com el Sindicat de Periodistes de Catalunya, La Federació de Sindicats de Periodistes o la Xarxa de Mitjans Comunitaris han criticat amb duresa aquesta sanció.

Però la situació es dóna, a més, just deu dies després que el Parlament aprovés una moció en que s’instava al “Govern de l’Estat a planificar l’espai radioelèctric necessari per als mitjans comunitaris [i] a establir els criteris perquè aquests mitjans accedeixin a l’autorització pertinent”.

En realitat –i com la multa a La Tele sembla confirmar- tot ha quedat amb una declaració de bones intencions, ja que el Ple parlamentari va rebutjar la moció original presentada per la CUP on es demanava al Govern la reconfiguració del mapa comunicatiu dividint l’espai radioelèctric en tres terços, un per als mitjans privats, un altre per als públics i un darrer per als comunitaris i sense afany de lucre per tal “d’avançar en la democratització i autogestió del dret a la informació”, en la defensa que el diputat Quim Arrufat va fer del seu projecte de llei.

També va manifestar-se en contra d’anul·lar les sancions als mitjans comunitaris i la no instrucció de nous expedients, tal i com ha acabat succeint.