Aquest article va ser publicat fa més d'un any. La informació que hi apareix fa referència a la data de publicació.

Ahir, avui i demà, centenars de pares, mares, alumnes i mestres es troben acampats davant la seu de la conselleria d’Educació al barri de Campanar contra les retallades en educació que amenacen unes 150 línies escolars, la majoria en valencià.

La protesta arriba després d’un curs calent, amb nombroses mobilitzacions, inclosa una tancada de més de tres mesos a l’escola Cremona d’Alaquàs. La notícia ha merescut, per exemple, obrir la portada de digitals com Vilaweb o La Veu del País Valencià. En canvi és impossible trobar-la a l’obertura dels dos principals diaris de València, ni en la impresa ni en la digital.

En canvi, quines són les prioritats informatives de Levante-EMV que impedeixen destacar aquesta tancada? A les 12:28 del matí, a la seva portada digital hi podem llegir fins a set notícies de successos. És la secció que acapara més espai a la portada i inclou fets com el motorista ferit greu en un accident a la Pobla de Vallbona, una àvia en estat greu després d’haver estat agredida a casa seva o l’ensurt que es va endur un nen que va quedar atrapat en un canal i que en va sortir indemne. També inclou una peça sobre els “perills de les xarxes socials” força genèrica i centrada temporalment en el període de vacances.

També esports ocupa una bona part de l’espai informatiu amb cinc notícies –rere política que en té sis- tot i no haver-hi ara mateix cap campionat. De fet, la “tirada” de la nova samarreta del València i una vetllada benèfica de boxeig a Sedaví són notícies destacades de la secció.

Finalment la portada també inclou fets tan rellevants com la col·locació d’un ‘tablao’ flamenc a la seu del PSPV de Blanqueries en homenatge a la visita de la presidenta andalusa Susana Díaz; el començament del rodatge d’una sèrie de televisió que no s’estrenarà fins a finals d’any i que no té cap relació amb València, i la maquilladora [russa] que “demostra que no cal passar pel quiròfan per a lluir la millor versió d’un mateix”, o més aviat “d’una mateixa”, ja que tots els exemples i fotografies del reportatge són dones.

Ni tan sols la secció comarcal de l’Horta informa de l’acampada en les seves notícies destacades. Sí ho fa de la reforma del carrer Colom de Picanya, les noves oficines i furgoneta de la Creu Roja de Torent o el casament de l’advocat Alejandro Guerrero i Aurelie Dressen [sense professió coneguda].

La notícia finalment pot trobar-se en la 14a posició de la secció “Comunitat Valenciana”.