Aquest article va ser publicat fa més d'un any. La informació que hi apareix fa referència a la data de publicació.

La sortida de les primeres fotografies de la pròxima edició del calendari Pirelli ha servit d’excusa a la majoria de diaris –com a mínim en les seves edicions digitals- per publicar galeries d’imatges de dones en posicions sensuals que tants resultats donen en la incruenta “guerra del clic”.

Aquest calendari, a més, esdevé sempre –encara que ni tan sols hagi estat publicat- una notícia per si mateixa en què les fotografies sensuals s’acompanyen d’un text “en profunditat” on es parla de fotografia o moda. El Periódico, fins i tot, ha destacat el reportatge a la seva portada.

L’enfocament generalitzat és que enguany el calendari inclou “provocació i talles grans” pel fet que s’ha escollit la model Candice Huffine com a imatge central. Huffine és el que s’entén com a “model XL” en l’argot de la moda i aquesta etiqueta és la que utilitzen diaris com El Mundo i El País. El Periódico ho exagera més i la qualifica de “talla XXL”, mentre que La Vanguardia ho deixa en un genèric “model de talles grans”. En realitat, Huffine és el que podria anomenar-se una dona alta, però amb proporcions i les seves mesures es troben dins la mitjana de la població. Segons la seva fitxa oficial d’agència mesura 1,80 metres d’alçada, 83.8 centímetres de cintura i 110 de malucs, amb una relació entre cintura i maluc de 0,76, just en la mitjana d’una persona saludable. Els diaris que n’han publicat la dada asseguren que Huffine pesa són 90 quilos –segurament seguint les petjades d’EFE-, però l’agència no ofereix aquesta informació que tampoc es pot trobar a revistes o webs de moda dels EUA. El que sí se sap és que la seva talla fluctua entre la 42 i la 44, pel que és difícil de creure que pesi 90 quilos tot i la seva alçada i possiblement la xifra real rondarà els 80, el que es considera saludable amb la seva alçada i constitució.

Les talles més venudes a l’Estat espanyol serien la 38 i la 40 i el 2007 el ministeri espanyol de Sanitat va establir que es consideraria “talla especial” a partir de la 48. De fet, quan Mango va considerar com “especials” totes les talles per sobre la 40 va desfermar una forta polèmica. Així que definir Huffine com a XL o XXL és una apreciació que pot portar a pensar que es vincula una mesura normal i saludable amb l’obesitat.

És com a mínim estrany que diaris generalistes utilitzin un argot professional específic i sense contextualitzar-ho per referir-se a una dona amb la qual es podrien identificar la majoria de les seves lectores.