Aquest article va ser publicat fa més d'un any. La informació que hi apareix fa referència a la data de publicació.

La denúncia d’un suposat tractament vexatori de la colla de trabucaires de Cardedeu vers el regidor del PP del municipi s’ha convertit en una de les serps de l’estiu. La Razón fins i tot va destinar una portada a “l’incident”, però el cert és que la notícia va arribar a tots els mitjans, tant catalans com espanyols, motivant columnes d’opinió i espais de tertúlia en un relat dels fets en què es partia de la interpretació exclusiva d’una de les parts, assumint-ne fins i tot el seu propi llenguatge. Així, va parlar-se en titulars de “simulacre d’execució” i, fins i tot, “d’afusellament”, obviant que no hi ha ningú ferit i que tot responia a la interpretació –interessada o no- d’una de les parts d’uns fets que tenen lectures molt diferents.

En canvi, l’agressió real patida ahir per dos veïns de Granollers que van tractar de defensar una taula de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) d’un assetjament ha rebut molta menys cobertura, a pesar que en aquest cas hi ha una intervenció sanitària i uns comunicats mèdics que certifiquen que la violència no va ser merament simbòlica.

Ves a Verkami Anuari Mèdia.cat 2021

Avui, la notícia de l’agressió no només no és recollida a cap portada de diari, sinó que els principals rotatius de la “caverna” madrilenya ni tan sols l’esmenten en les seves edicions digitals. Però també a Catalunya la cobertura és desigual. Mentre el Telenotícies de TV3 va dedicar una peça a explicar la denúncia del PP contra la colla trabucaire de Cardedeu, a la seva edició d’ahir al vespre no va informar-se de l’atac patit per l’ANC a Granollers. El cercador de La Vanguardia recull fins a 31 notícies –moltes d’elles doblades per l’edició en català i castellà- relacionades amb els incidents de Cardedeu, quedarà per veure si l’agressió d’ahir –molt més greu que els incidents de Cardedeu- assoleixen un nivell similar de cobertura.

Granollers, Cardedeu: L’agressió real amb menys cobertura que una mera sensació