Aquest article va ser publicat fa més d'un any. La informació que hi apareix fa referència a la data de publicació.

Enmig del caos informatiu i el constant canvi d’opinions i posicions que s’estan produint les darreres 24 hores en relació amb el procés sobiranista, ha ressaltat aquesta una notícia de l’ACN publicada, almenys, per l’Ara i Vilaweb.

La notícia, titulada exactament “La CUP, disposada a acceptar el procés participatiu que planteja el Govern” assegura que “els tres diputats cupaires han explicat que veien amb bons ulls el procés participatiu que proposava el Govern com a solució perquè el 9-N hi hagi urnes a Catalunya”.

Ves a Verkami Anuari Mèdia.cat 2021

En aquells moments, però, no estava gens clar que el “procés participatiu” proposat per Mas inclogués la presència d’urnes i la formació independentista estava realitzant una assemblea a la plaça de Sant Jaume on precisament s’estava criticant molt durament la decisió de Mas de trencar el full de ruta consensuat amb la resta de forces i aigualir la consulta del 9 de novembre. Així ho va entendre, per exemple, el 324.cat.

Força participants de l’assemblea van criticar aquestes informacions via Twitter i, de fet, Vilaweb les ha modificades per una explicació més detallada i precisa que ha anat actualitzant amb les diferents declaracions dels càrrecs de la CUP.

L’Ara, per la seva banda, manté la notícia original si bé acompanyada d’una peça més àmplia i amb un enfocament força diferent.

Tot plegat podria tractar-se d’un error d’enfocament a causa de la dictadura de la velocitat, però és un exemple actual de fins a quin punt és perillós privilegiar la velocitat a la qualitat en el periodisme.