Aquest article va ser publicat fa més d'un any. La informació que hi apareix fa referència a la data de publicació.

Vertigen és una novel·la d’Empar Marco i Esperança Camps centrada en el tancament de Canal 9. A pesar de ser una obra de ficció, serveix com a prova de fins a quin punt les conseqüències de la clausura de la radiotelevisió pública valenciana encara couen en el PP, just quan fa un any d’aquells fets.

La presentació del llibre ha estat vetat a l’Olleria (Vall d’Albaida) per l’Ajuntament –governada per una coalició conformada pel PP i el grup local Gent de l’Olleria- que s’ha negat a cedir cap espai municipal per a l’acte.

Els organitzadors de la presentació, el col·lectiu Els Grisons, han explicat des del blog personal d’Àngel Cano que ja tenien emparaulada una sala a la biblioteca municipal per aquest dissabte vinent, però que la intervenció personal del regidor de cultura, Jesús Engo, els ha impedit fer-ho en “cap edifici municipal de l’Olleria”. Des dels Grisons avisen, però, que la presentació continua endavant i que en els dies vinents informaran de la ubicació definitiva de l’acte.

Vertigen és obra de dues periodistes, Marco, històrica corresponsal de TV3 al País Valencià, i Camps, exredactora d’informatius a Canal 9, que van unir-se per explicar “des de dins” com havia estat el procés que havia desembocat en el tancament de RTVV i les seves darreres setmanes de resistència. Uns fets que aborden des de la ficció però amb una extensa documentació i la informació de qui ho ha viscut de prop.