Aquest article va ser publicat fa més d'un any. La informació que hi apareix fa referència a la data de publicació.

Mèdia.cat ha tancat el 2014 bat els seus propis rècords d’audiència. Amb 357.353 visites supera en gairebé 100.000 els registres del 2013, el que suposa un creixement del voltant del 40% i un 80% acumulat en els darrers dos anys. El mes de novembre va marcar el pic més alt de l’any, quan van superar-se les 46.000 visites, unes xifres insòlites per les que està acostumat el portal.

Amb 26.872 visites, l’Anuari Mèdia.cat es consolida com un dels projectes estrella de Mèdia.cat, encara que això suposa una baixada d’un 12% respecte l’edició anterior.

Ves a Verkami Anuari Mèdia.cat 2021

Pel que fa als 10 articles més llegits de l’any són:

1. Informe “L’espiral del silenci. El procés sobiranista a les tertúlies”, en el que es compara els nivells de pluralitat a aquests espais informatius a les diferents ràdios i televisions catalanes i espanyoles. Els seus resultats demolidors han convertit aquest informe amb el més llegit mai a Mèdia.cat, amb més de 14.000 visites.

2. L’abdicació del periodisme: 10 mentides, tergiversacions i silenciaments en la cobertura en directe de la coronació, una anàlisi urgent sobre el tractament televisiu de la coronació del Rei Felip VI

3. La Casa Reial dictava notícies a La Vanguardia, on es fa ressò del descobriment de correus secrets entre la institució monàrquica i la direcció del diari del Grupo Godó.

4. Ni el fill de Pujol ni el gendre de Zaplana: El nom silenciat era Juan Roig. Quins són els noms que menys surten quan es parla de casos de corrupció?

5. Ciutat Morta: el documental de Barcelona que triomfa fora mentre s’ignora a casa. L’èxit internacional de Ciutat Morta no aconseguia despertar l’interès dels mitjans catalans, un fet que ha millorat parcialment des de la publicació de l’article.

6. 9N: Desmuntant un informatiu d’Antena 3. Com va cobrir aquest canal la consulta sobiranista?

7. RAC1 decideix no emetre la falca publicitària d’Òmnium a favor de la consulta.

8. El Grupo Godó i el segon multiplex de la CCMA. Com s’explicava la concessió de tot un multiplex de TDT per al Grup Godó –infrautilitzat en la seva meitat- amb l’obligació de tancar canals de la CCMA? Un tema que ha tornat recentment a l’actualitat.

9. 10 trucs per diluir l’èxit de la V. Com s’ho van fer els diaris de la ‘caverna’ madrilenya per qüestionar l’èxit de la mobilització de l’11 de setembre?

10. Ricardo Rodrigo, un ex-guerriller que volia salvar la monarquia. Perfil de l’editor d’El Jueves publicat la mateixa setmana que la històrica publicació humorística va censurar una portada sobre la monarquia.

Els 5 bitllets d’opinió més llegits:

1. Joana Ortega, la vicepresidenta MILF, d’Anna Bonet

2. Can Vies, de Joan Canela

3. Un milió més per al ‘Conde’, de Roger Palà

4. Opinar, de franc, sobre les CUP, de Francesc de Dalmases

5. Periodisme? Permetin!, De David Bassa

Mèdia.cat no edita vídeos propis, però cedim el nostre canal per a difondre materials audiovisuals de tercers que considerem interessants. Aquests són els que han tingut més èxit entre els nostres lectors:

1. Un spot que promociona la independència guanya un premi de RTVE

2. ETB censura un gag sobre les portes giratòries

3. Isabel Durán se’n reia de Podemos… fa cinc dies

4. Què caldria preguntar-li a un portaveu del Govern israelià?

5. Un vídeo clandestí mostra la protesta espontània contra la manipulació a la redacció de TVE