Aquest article va ser publicat fa més d'un any. La informació que hi apareix fa referència a la data de publicació.

El setmanari Minute, editorialment proper a l’extrema dreta ja publicat una impactant portada on simula una crida a la mobilització de reservistes. El motiu: “L’enemic islamista és dins els nostres murs. Disposa a França de xarxes, reserves d’armes i municions. Disposa a l’estranger d’un comandament, camps d’entrenament i bases de rereguarda”. I continua assegurant que “ha matat en la nostra terra i tornarà a matar”. Més endavant assegura que “la guerra que comença serà llarga però la guanyarem (…) França necessita tots els seus homes en edat de combatre”.

Segons l’edició en francès de la Wikipedia, Minute tenia el 2006 una tirada de 40.000 exemplars i és conegut per les seves posicions extremistes i provocadores, com per exemple en la recent campanya que va sostenir contra la legalització del matrimoni homosexual.

Ara, però, la seva portada coincideix amb les declaracions del Primer ministre francès, Manuel Valls, qui en unes declaracions ha assegurat que “estem en guerra” i ha coincidit amb més d’una cinquantena d’atacs contra mesquites i altres espais musulmans arreu de l’Estat francès –i també l’espanyol-. Uns atacs que a penes han merescut atenció mediàtica catalana o espanyola, però en canvi han estat molt comentats internacionalment (1 i 2).