Aquest article va ser publicat fa més d'un any. La informació que hi apareix fa referència a la data de publicació.

La sensació d’opressió a la plantilla de RTVE està arribant a límits intolerables. La creació d’una redacció d’informatius paral·lela, les denúncies de manipulació, els comissaris polítics i les depuracions, estan comportant una pèrdua de qualitat, credibilitat i audiència de la televisió pública espanyola com mai des del final del franquisme. L’últim escàndol ha estat la renúncia de l’ens de presidir la Unió Europea de Radiodifusió (UER) per tal d’evitar que la seva representant fos la periodista Asun Gómez Bueno, considerada massa independent.

Al centre de producció de Sant Cugat del Vallès aquesta deriva encara s’ha deixat notar més, amb els acomiadaments de les periodistes Cristina Puig i Xantal Llavina entre altres mesures coactives.

Les retallades pressupostàries i la pèrdua de drets salarials i laborals tampoc han ajudat massa a que la plantilla accepti la situació i la demanda d’un servei públic de qualitat i independent de les pressions governamentals ha anat creixent.

Després dels manifestos i les revoltes internes espontànies, els treballadors de RTVE han decidit tornar al carrer. El lloc escollit és demà dissabte davant l’hotel Auditorio de Madrid a dos quarts de vuit de la tarda, coincidint amb la celebració de la gala de lliurament dels premis Goya.

Abillats amb els llaços taronja, símbol de la seva reivindicació, la plantilla espera aconseguir el suport de món del cinema, que altres vegades, com durant la Guerra de l’Iraq, ja va aprofitar la gala per posicionar-se políticament.