Aquest article va ser publicat fa més d'un any. La informació que hi apareix fa referència a la data de publicació.

Ja està acceptada com una característica del gènere que publicar rumors, mitges veritats o autèntiques fantasies és lícit en el periodisme esportiu. Són habituals les portades en què els principals diaris esportius anuncien com a fets fitxatges que mai es produeixen o expliquen “secrets del vestidor” sense cap font identificable que mai es confirmen.

Avui la casualitat n’ofereix un exemple de manual. Hores abans que es produeixi el sorteig de semifinals de la Lliga de Camions, el Barça té tres opcions amb qui enfrontar-se. Doncs segons “fonts confidencials i ben informades” de tres diaris, els jugadors tenen tres preferències diferents.

Ves a Verkami Anuari Mèdia.cat 2021

Segons Mundo Deportivo “Tots volen la Juve”, ja que “els jugadors prefereixen el Bayern per a la final”. En canvi Sport assegura en una informació “confidencial” que “Volen el Bayern” i en el subtítol detallen que “el vestidor del Barça prefereix als alemanys a doble partit”. I encara hi ha una altra opció: El madrileny Marca creu que tant el Barça com el Madrid volen coincidir a la final i ambdós “prefereixen no creuar-se i trobar-se amb el Bayern o la Juve a semis”. Una opció que el Mundo Deportivo ni contempla –a la final estaria el Bayern- i a més inclou una indiferència entre els alemanys i els italians.

Només L’esportiu trenca aquesta lògica amb una portada centrada a analitzar les semifinals sense entrar en especulacions que –almenys en dos dels tres casos- són evidentment invencions o generalitzacions.