Els silencis de desembre

Aquest article va ser publicat fa més d'un any. La informació que hi apareix fa referència a la data de publicació.

googleEl tancament de Google News no afectarà el català, ja que no l’indexava

El tancament del servei de Google News a l’Estat espanyol després de l’aprovació de l’anomenat “canon AEDE” va generar un debat sobre fins a quin punt aquesta decisió podia afectar els diaris digitals. Un debat que va oblidar que Google News no indexava el català, així que no enllaçava pàgines en aquest idioma.

caixaLa cobertura de l’operació Pandora criminalitza el moviment anarquista

La cobertura de la detenció d’una quinzena de persones i l’escorcoll de diversos locals socials de tendència llibertària –coneguda amb el nom d’operació Pandora– es va basar únicament en fonts policials. Pràcticament cap mitjà va contrastar la informació amb familiars dels detinguts o els col·lectius en els quals militaven i es va presentar com a objectiva la dada policial que assegurava l’existència d’una activitat terrorista anarquista.

canal9La ILP de RTVV posa al PP contra les cordes

Un any després del seu tancament, RTVV encara era un dels temes més candents de l’agenda política valenciana i un autèntic Waterloo del PP. Mentre dirigents d’aquest partit vinculaven aquesta decisió a la davallada electoral a les europees, l’ERO de RTVV tornava als tribunals per la negativa de la secció sindical de CGT a signar l’acord d’extinció i arribava a les Corts una ILP demanant la reobertura d’una radiotelevisió pública avalada per 90.000 persones. Paral·lelament, l’oposició es comprometia a reobrir RTVV a “cost zero” si accedia al govern.