S’ha instal·lat a l’imaginari col·lectiu que en el debat públic català no s’accepta cap opinió contrària al dret a decidir o a la independència. Fins i tot, que expressar aquestes opinions comporta riscos i que s’ha entrat en una situació “d’espiral del silenci”. Mèdia.cat va voler cercar aquesta “espiral del silenci”, analitzant la pluralitat de les principals tertúlies de ràdios i televisions de Barcelona i Madrid en vigílies del 9-N. El resultat va ser demolidor.

Font: elaboració pròpia a partir dels resultats de l’Informe Mèdia.cat “L’espiral del silenci a anàlisi. La pluralitat ideològica en l’eix nacional a les tertúlies catalanes i espanyoles”, elaborat per Sílvia Martín i Daniel Camon

 

Un dels principals projectes de Mèdia.cat és l’Anuari dels Silencis Mediàtics, que treu a la llum temes silenciats pels mitjans de comunicació i que es finança gràcies al micromecenatge: això vol dir que les nostres investigacions no depenen de cap gran finançador que les pugui condicionar, sinó de petits suports de moltes persones alhora.

#AraMésQueMai, ens hi ajudes?

Ves a Verkami Anuari Mèdia.cat 2019