El documental Ciutat Morta, que explica el cas d’uns joves acusats injustament d’haver deixat tetraplègic un guàrdia urbà a Barcelona, va rebre múltiples premis cinematogràfics durant l’any 2014. Tot i els reconeixements i el creixent ressò a les xarxes socials, els principals mitjans del país no van mostrar gaire interès pel film i TV3 no el va emetre fins al gener del 2015. En aquest gràfic comparem el nombre de tuits amb l’expressió “ciutat morta” durant cada mes de l’any i les aparicions als principals mitjans de comunicació digitals en català.

Font: elaboració pròpia a partir dels resultats sumats de la cerca “ciutat morta” als webs de Nació Digital, Vilaweb, Ara, El Punt Avui, El Periódico i La Vanguardia i a l’eina de cerca de Twitter (no inclou retuits).

 

Un dels principals projectes de Mèdia.cat és l’Anuari dels Silencis Mediàtics, que treu a la llum temes silenciats pels mitjans de comunicació i que es finança gràcies al micromecenatge: això vol dir que les nostres investigacions no depenen de cap gran finançador que les pugui condicionar, sinó de petits suports de moltes persones alhora.

#AraMésQueMai, ens hi ajudes?

Ves a Verkami Anuari Mèdia.cat 2019