Els silencis de setembre

tallanglesEl Corte Inglés només té bones notícies

Els balanços positius presentats per El Corte Inglés es destaquen a tots els mitjans. En alguns diaris fins i tot en portada. En canvi, altres notícies relacionades amb aquesta empresa, com la seva política laboral o la pressió cap als petits productors agrícoles mai són notícia.

lavLa premsa de Madrid tracta de diluir l’èxit de la V

Després de l’èxit mobilitzador de la V sobiranista de l’Onze de Setembre, la premsa madrilenya va utlitzar una sèrie de tàctiques per tal d’evitar informar-ne correctament. Així, per exemple, va considerar-se que no era “prou massiva”, que la gent que hi va participar estava “adoctrinada”, van evitar-se les imatges panoràmiques, va equiparar-se a l’acte unionista de Tarragona –amb menys de l’1% d’assistència– o es va parlar de l’escàndol Pujol, que no tenia res a veure amb els actes.

banderetaOfensiva manipuladora contra el sobiranisme coincidint amb la Diada

Coincidint amb les mobilitzacions independentistes de l’Onze de Setembre, s’intensifica també la campanya mediàtica en contra, incloent-hi filtracions, mentides i manipulacions. Per exemple, El Mundo va publicar un suposat entrenament militar de mossos independentistes sense cap font identificable i ple d’errades. Dies després, la SER publicava en exclusiva i acríticament un informe del Ministeri de l’Interior vinculant sobiranisme i jihadisme, ple de dades errònies, xifres confuses i prejudicis ideològics.

Un dels principals projectes de Mèdia.cat és l’Anuari dels Silencis Mediàtics, que treu a la llum temes silenciats pels mitjans de comunicació i que es finança gràcies al micromecenatge: això vol dir que les nostres investigacions no depenen de cap gran finançador que les pugui condicionar, sinó de petits suports de moltes persones alhora.

#AraMésQueMai, ens hi ajudes?

Ves a Verkami Anuari Mèdia.cat 2019