Els silencis d’octubre

Aquest article va ser publicat fa més d'un any. La informació que hi apareix fa referència a la data de publicació.

parlamentFerran Rodés, editor de l’‘Ara’, ja sabia que Mas no desobeiria el Tribunal Constitucional?

Les setmanes prèvies al 9-N van estar plenes d’interro-gants sobre els límits de la consulta i el grau de desobe-diència que assumiria el Govern català en cas que la prohibissin. Mesos abans, però, Artur Mas havia promès al capítol espanyol de la Comissió Trilateral que no desobeiria, en una reunió on hi havia Ferran Rodés, editor de l’Ara. Aquest diari, però, mai va informar sobre la qüestió.

mapaCom va cobrir la premsa internacional les diades catalanes?

Un informe de Mèdia.cat analitzant alguns dels principals mitjans arreu del món certificava com el conflicte català és cada cop més present en la premsa internacional, no només quantitativament, sinó també qualitativament. Tot i això, l’estudi constatava que la cobertura era molt diferent segons els països i que el pes dels corresponsals a Madrid amb una visió espanyola del conflicte, tot i haver-se reduït, encara era molt determinant.

roigEls mitjans silencien la implicació de la família Roig en el blanqueig de diners del fill de Pujol i el gendre de Zaplana

L’operació contra el blanqueig en què van detenir els familiars de dos expresidents autonòmics –Oleguer Pujol, fill de Jordi Pujol, i Luis Iglesias, gendre d’Eduardo Zaplana– va causar una forta commoció mediàtica amb enfocaments diferents segons el mitjà. Tots, però, van coincidir a l’hora de diluir la implicació de Roberto Centeno, gendre de Juan Roig, propietari de Mercadona, i estret col·laborador en els seus negocis.