Els silencis d’agost

Aquest article va ser publicat fa més d'un any. La informació que hi apareix fa referència a la data de publicació.

fonenRebel·.lió a Bellvitge

La inèdita rebel·lió de personal sanitari, pacients i veïnat a l’Hospital de Bellvitge –incloent-hi les ocupacions de plantes per evitar-ne el tancament– va desaparèixer ràpidament dels mitjans després d’un primer moment d’interès puntual.

casetaL’ocupació més llarga de la PAH

Durant gairebé 100 dies –incloent-hi tot l’agost–, activistes de la PAH van ocupar les oficines del BBVA a Manlleu, esdevenint l’acció d’aquest tipus més duradora. La notícia, però, a penes va traspassar els mitjans locals.

maletaUn altre Magaluf existeix

Amb les polèmiques sobre el turisme etílic i sexual a Calvià i el to escandalitzat de molts mitjans i opinadors va semblar que es volia obrir un debat sobre el model turístic balear. Però tot i el context, la campanya en defensa del territori i contra el turisme insostenible impusalda per nombroses entitats de Calvià gairebé no va ser recollida mediàticament.

maniEducació: en marxa pel territori

La darrera setmana d’agost, la II Marxa per l’Educació Pública va caminar 118 quilòmetres entre Girona i Barcelona.També va presentar-se la campanya per promoure una ILP en defensa de l’ensenyament públic, però en el millor dels casos les informacions sobre el tema no van passar d’articles mitjans.

eifekMemòria històrica: el valencià que “va alliberar” París

El 24 d’agost es commemorava el 70è aniversari de l’alliberament de París pels aliats. En aquesta gesta va tenir un paper destacat el borrianenc Amado Granell, que va acceptar la rendició del comandament alemany. La premsa valenciana, però, va oblidar aquest conciutadà il·lustre.