Els silencis de juliol

israelEl corresponsal de ‘La Vanguardia’ a Tel-Aviv va treballar per al Ministeri de Turisme israelià

Les cròniques d’Henrique Cymerman, corresponsal de La Vanguardia a Israel, sobre els bombardeigs sobre Gaza van indignar molts experts en el conflicte per ser pràcticament calcades a la propaganda militar del país. Poc després se sabria que Cymerman havia treballat per al Ministeri israelià de Turisme per fer reportatges propagandístics sobre el país. Encara que el periodista assegurava que acceptar l’encàrrec no suposava cap problema ètic, la mateixa premsa israeliana ho posava en dubte.

tancFiltren el manual secret israelià per a la ‘guerra mediàtica’

La filtració a internet del Diccionari Global del Llenguatge 2009 permet accedir a l’argumentari dels portaveus i periodistes encarregats de defensar les posicions d’Israel en el conflicte del Pròxim Orient. Temes i, sobretot, llenguatge que cal evitar o emfatitzar per a aquells que són a “primera línia de combat en la guerra mediàtica”, tal com ho descriu el mateix manual.

sandroEls mitjans minimitzen les cada cop més evidents activitats corruptes de Sandro Rosell

France Football va publicar un extens reportatge sobre la presumpta compra del Mundial per part de Qatar, que implicava, entre d’altres, l’expresident del Barça Sandro Rosell. Però incomprensiblement cap mitjà va interessar-se a estirar del fil o a reproduir les informacions.

Un dels principals projectes de Mèdia.cat és l’Anuari dels Silencis Mediàtics, que treu a la llum temes silenciats pels mitjans de comunicació i que es finança gràcies al micromecenatge: això vol dir que les nostres investigacions no depenen de cap gran finançador que les pugui condicionar, sinó de petits suports de moltes persones alhora.

#AraMésQueMai, ens hi ajudes?

Ves a Verkami Anuari Mèdia.cat 2019