Els silencis de maig

Aquest article va ser publicat fa més d'un any. La informació que hi apareix fa referència a la data de publicació.

pistolaProhibides les bales de goma després de les denúncies i investigacions dels mitjans alternatius

Les bales de goma es prohibien finalment a Catalunya. Darrere aquesta decisió política hi pesava en gran manera la investigació que diferents mitjans alternatius –i en especial la Directa– van fer sobre l’acció policial en què Esther Quintana va perdre un ull, impedint que la primera versió oficial tanqués el cas.

La CCteleMA, obligada a tancar un múltiplex mentre el Grup Godó en té un d’infrautilitzat

El Govern espanyol va decidir retirar un dels dos múltiplexs que tenia la CCMA, decisió que posava en perill alguns dels canals de l’ens públic. La polèmica política posterior va oblidar que el Grup Godó disposava d’un múltiplex en exclusiva, la major part d’espai del qual està rellogat a altres empreses.

mascaresEs pot demanar el boicot a actors per les seves idees polítiques?

Quan l’humorista Toni Albà va anunciar que no aniria a veure l’obra de Carmen Machi que poc abans havia signat un manifest contra el dret de Catalunya a l’autodeterminació, va generar-se una forta polèmica i una allau de crítiques a Albà per no acceptar la diferència.
Poc després, però, una campanya contra Coca-cola per contractar un actor basc solidari amb els drets dels presos no va tenir pràcticament cap veu crítica.

llistaEl canvi de mètode de Metroscopia queda en evidència amb els resultats electorals

A l’agost del 2013, l’empresa d’enquestes de PRISA, Metroscopia, canviava sense explicacions aparents el seu mètode de càlcul per atorgar a la suma del PP i PSOE més del 60% dels vots. Les eleccions europees, però, van donar un resultat molt més similar al que l’enquestadora oferia abans del canvi, ja que els dos partits majoritaris van quedar-se per sota del 50%.

portaEls Mossos trenquen els vidres de la redacció de la ‘Directa’

Agressió sense precedents dels Mossos d’Esquadra contra un mitjà de comunicació. Agents antiavalots del cos van trencar els vidres de la porta d’entrada de la redacció del setmanari Directa enmig dels aldarulls que van seguir el desallotjament del centre social Can Vies, al barri de Sants de Barcelona.