Els silencis de febrer

Aquest article va ser publicat fa més d'un any. La informació que hi apareix fa referència a la data de publicació.

tombesL’informe del relator de l’ONU sobre desaparicions forçades no arriba a cap portada

El relator de les Nacions Unides sobre desaparicions forçades, Pablo de Greiff, va visitar l’Estat espanyol i va fer un extens informe sobre els 45.000 desapareguts que encara hi ha des de la Guerra Civil, però cap diari ho va col·locar en la portada impresa i només dos diaris a la digital.

tv3El ‘TN’ amaga el conflicte entre els treballadors i la direcció de TV3

Enmig d’un fort conflicte laboral a la CCMA i els treballadors ocupant el despatx del president de l’ens, Brauli Duart, el Telenotícies que s’emetia just en aquell moment va dedicar només 32 segons i cap imatge al final de l’informatiu per explicar-ho.

megafon‘Libération’ fa una portada informant de la lluita dels seus treballadors

Als antípodes dels mitjans catalans o espanyols, els periodistes de la capçalera francesa van “ocupar” la portada del diari per protestar per les intencions de l’empresa de convertir el diari en un complex multiserveis, incloent-hi la restauració i un viver d’empreses.

MWCLes protestes durant el Mobile World Congress (MWC) obliguen a negociar el preu del transport públic

Després d’una campanya mediàtica alertant que les protestes durant el MWC serien inútils i contraproduents (sobretot la campanya contra la pujada del preu del transport públic), cap diari va voler destacar que va ser precisament llavors quan l’ATM va avenir-se a dialogar amb la plataforma opositora.
De fet, un cop acabat el MWC també van tancar-se les negociacions sense cap acord, així que va ser justament llavors l’únic moment en què les protestes van obtenir algun resultat.