Els silencis de febrer

Aquest article va ser publicat fa més d'un any. La informació que hi apareix fa referència a la data de publicació.

tombesL’informe del relator de l’ONU sobre desaparicions forçades no arriba a cap portada

El relator de les Nacions Unides sobre desaparicions forçades, Pablo de Greiff, va visitar l’Estat espanyol i va fer un extens informe sobre els 45.000 desapareguts que encara hi ha des de la Guerra Civil, però cap diari ho va col·locar en la portada impresa i només dos diaris a la digital.

tv3El ‘TN’ amaga el conflicte entre els treballadors i la direcció de TV3

Enmig d’un fort conflicte laboral a la CCMA i els treballadors ocupant el despatx del president de l’ens, Brauli Duart, el Telenotícies que s’emetia just en aquell moment va dedicar només 32 segons i cap imatge al final de l’informatiu per explicar-ho.

Ves a Verkami Anuari Mèdia.cat 2019
megafon‘Libération’ fa una portada informant de la lluita dels seus treballadors

Als antípodes dels mitjans catalans o espanyols, els periodistes de la capçalera francesa van “ocupar” la portada del diari per protestar per les intencions de l’empresa de convertir el diari en un complex multiserveis, incloent-hi la restauració i un viver d’empreses.

MWCLes protestes durant el Mobile World Congress (MWC) obliguen a negociar el preu del transport públic

Després d’una campanya mediàtica alertant que les protestes durant el MWC serien inútils i contraproduents (sobretot la campanya contra la pujada del preu del transport públic), cap diari va voler destacar que va ser precisament llavors quan l’ATM va avenir-se a dialogar amb la plataforma opositora.
De fet, un cop acabat el MWC també van tancar-se les negociacions sense cap acord, així que va ser justament llavors l’únic moment en què les protestes van obtenir algun resultat.

 

Un dels principals projectes de Mèdia.cat és l’Anuari dels Silencis Mediàtics, que treu a la llum temes silenciats pels mitjans de comunicació i que es finança gràcies al micromecenatge: això vol dir que les nostres investigacions no depenen de cap gran finançador que les pugui condicionar, sinó de petits suports de moltes persones alhora.

#AraMésQueMai, ens hi ajudes?

Ves a Verkami Anuari Mèdia.cat 2019