Els silencis de març

Aquest article va ser publicat fa més d'un any. La informació que hi apareix fa referència a la data de publicació.

tv3La CCMA crea un concurs a mida del Grup Godó per privatitzar el departament comercial

Els treballadors de la CCMA van denunciar que la privatització del departament comercial de TV3 –que funciona de forma eficient– es feia de manera que només pogués recaure en mans del Grupo Godó, propietari de 8TV, competidor directe de TV3. La seva pressió va impedir que l’operació arribés a bon port.

onuEl procés català arriba a l’ONU i és ignorat als mitjans

La cita del cas català per part de l’ambaixador de Rússia al Consell de Seguretat de l’ONU ha estat, segurament, el moment quan aquest ha arribat més amunt en la diplomàcia internacional. Però sorprenentment la notícia va ser ignorada pels mitjans, no només aquells de tendència unionista, sinó també pels sobiranistes.

canal9CGT, l’únic sindicat que es nega a signar l’acord de l’ERO de RTVV

Finalment, una assemblea de treballadors de RTVV molt dividida decidia acceptar l’ERO que liquidava l’empresa i així poder cobrar les indemnitzacions, mentre una important minoria demanava continuar la lluita. CGT, però, seguint el criteri dels seus afiliats, es desmarcava d’aquesta postura i impugnava judicialment l’acord, rebent una allau de crítiques i pressions polítiques i mediàtiques, però també d’altres treballadors.

pardaletEls mitjans magnifiquen els insults a les xarxes contra Puyol i Shakira

Els suposats “linxaments virtuals” contra el jugador del Barça Carles Puyol i la cantant Shakira en realitat van ser mínims i van ser magnificats pels mitjans. En el primer cas, els atacs eren per posar a la seva filla un nom en castellà, i en el segon per cantar una cançó en català.

graficEl 69% dels titulars de portada de la premsa madrilenya sobre el procés són negatius

Un informe de Mèdia.cat, analitzant dos anys de portades dels diaris impresos a Madrid, demostra com el 69% dels titulars relacionats amb el procés són negatius, per un 30% de neutrals i només un 1% de positius. L’estudi també conclou com la corrupció als Països Catalans interessa de manera molt diferent segons el territori afectat i el diari analitzat.