Aquest article va ser publicat fa més d'un any. La informació que hi apareix fa referència a la data de publicació.

Victòria judicial dels treballadors acomiadats a l’ERO de El País del 2012. El Tribunal Suprem espanyol ha reconegut com a conveni aplicable un pacte signat entre l’empresa i la plantilla després d’una vaga segons el qual la primera es comprometia a indemnitzar amb 45 dies per any treballat. Les indemnitzacions que va abonar Prisa –després d’acordar l’ERO amb els sindicats i oposició dels afectats- va ser de 38 dies per anys treballats per als majors de 58 anys i vint dies per a la resta.

Aquesta sentència arriba després que Prisa es negués a acceptar les resolucions judicials anteriors que també beneficiaven als treballadors i ja no s’hi pot oposar cap recurs possible. A més, l’auto produeix jurisprudència per a la resta de demandes interposades per desenes dels 149 treballadors acomiadats fa dos anys i mig, pel que es preveu una cadena de decisions judicials en el mateix sentit. Segons càlculs de Comitè d’Empresa, el cost addicional per a Prisa rondarà els quatre milions d’euros. Això, sumat al que ja va pagar en el seu moment, suposarà una xifra superior al que hauria costat el pla alternatiu que el Comitè va proposar per evitar l’ERO.

Tot i això la xifra encara serà menor als 8,2 milions d’euros que el president de Prisa, Juan Luís Cebrián, va guanyar el 2011. De fet, ja llavors, els redactors de El País en lluita van argumentar que el salari de Cebrián era superior a tota la massa salarial que pretenia estalviar l’ERO i que la seva reducció, a més, no perjudicaria la qualitat de continguts del diari.

El País, que durant anys va ser un dels diaris més rendibles del món, es troba immers en una forta crisi econòmica, de vendes i prestigi. Només el 2014 va veure com la seva difusió queia un 11,1%, els ingressos un 6,7% i la publicitat un 5,2% respecte a l’any anterior.