Aquest article va ser publicat fa més d'un any. La informació que hi apareix fa referència a la data de publicació.

Emma Watson –l’actriu britànica coneguda per haver treballat a la saga de Harry Potter- va patir un intent de segrest als estudis on està gravant la seva actual pel·lícula? Doncs segons el diari sensacionalista anglès The Sun, sí, i segons la seva competència Daily Mail, no.

En realitat no hi ha massa informació, el primer diari cita un taxista anònim que hauria denunciat el presumpte complot i una font sense identificar dels estudis. El segon el representant de l’actriu i “fonts policials”, que neguen els fets.

En realitat, però, als mitjans catalans i espanyols –els que s’han fet ressò dels fets- tampoc sembla importar-los massa i s’han limitat a publicar la versió que més els ha agradat limitant-se a citar la font del diari anglès que els anava bé sense cap esforç aparent per contrastar-la informació o valorar si és realment noticiable.

Així, per exemple, ABC opta per difondre la tesi de l’intent de segrest frustrat. La Vanguardia, en canvi, pel desmentiment. Com a curiositat, cal assenyalar que la notícia de La Vanguardia és anterior a la d’ABC. O sigui que a la capçalera de Vocento ja tenien accés al desmentiment de l’entorn de l’actriu quan publiquen la notícia amb el títol de “Intenten segrestar Emma Watson en el set de gravació de «La Bella i la Bèstia»” i no inclouen cap tipus d’informació sobre la seva versió.